اثرات مخرب مواد و بعضی نوشیدنی های نیروزا

به گزارش مجله پیامک مسعود، مدیرگروه تربیت بدنی دانشگاه آزاد شوشتر گفت: متاسفانه با توجه به این که ورزش ما به سمت نتیجه گرایی سوق پیدا نموده است، یک فرد برای نتیجه گیری در کوتاه مدت از مواد نیروزا استفاده می نماید که استفاده از این مواد در لیگ های دسته پایین و رده های جوانان رایج است و اثرات حاد دارد.

اثرات مخرب مواد و بعضی نوشیدنی های نیروزا

محمد سجادیان در گفت وگو با خبرنگاران، در مورد علت گرایش ورزشکاران به مکمل ها و مواد نیروزا، اظهارکرد: بدن انسان به صورت هوشمند عمل می نماید و نیازهای ضروری غذایی خود را به صورت یکپارچگی درونی حفظ می نماید و به همین دلیل در فعالیت های پیچیده ورزشی، بدن همواره ترجیح حیات می دهد و همین باعث می گردد بدن انسان دارای محدودیت گردد.

وی ادامه داد: هر انسانی برای انجام کارهای روزمره و فعالیت های ورزشی پایه، مواد غذای اش در دسترس است، مگر این که بخواهد فعالیتی اضافه بر سیستم بدنی خود انجام دهد که از جمله می توان به رقابت ورزشی شدید اشاره نمود که در این شرایط، فرد به استفاده از مکمل ها گرایش پیدا می نماید.

این استاد دانشگاه گفت: مکمل ها در سیستم غذایی ما ضروری نیستند، مگر این که بدن تحت فشار باشد و به همین دلیل است که در هنگام فعالیت های ورزشی شدید، استفاده مکمل ها رواج پیدا نموده است. مهم ترین چیز برای بدن انسان این است که چه ماده ای را جذب کند و تنها استفاده از مکمل ها کافی نیست.

وی با بیان اینکه مکمل ها برای افزایش ظرفیت و توان فرد ورزشکار استفاده می شوند، اضافه نمود: ریشه بیشتر مکمل ها از پروتئین و قند است و شکسته شدن این مواد در بدن به سادگی اتفاق نمی افتد. یعنی جذب آن ها به راحتی نیست، مگر این که بدن به حالت سازگاری برسد. متاسفانه مهم ترین دلیل استفاده از مکمل ها در فعالیت های ورزشی، عدم مطلعی است. یعنی ورزشکار مبتدی هنوز سازگاری های جسمانی اش شکل نگرفته است اما بلافاصله به سراغ استفاده از مکمل ها می رود و به همین دلیل این فرد به انواع بیماری های گوارشی به دلیل عدم آشنایی بدن با مکمل ها، دچار می گردد.

وی درباره اثرات سوء مواد نیروزا بر بدن یک ورزشکار گفت: متاسفانه بیشتر ورزشکاران حرفه ای از مواد نیروزا استفاده می نمایند که با افزایش گردش خون و فراخوانی هورمون ها، این مواد روی سیستم سمپاتیک تاثیر می گذارند و گردش خون موضعی را افزایش می دهند و همین باعث فشار روی یک ناحیه از بدن ورزشکار شده و ورزشکار بدون این که خود مطلع باشد، به صورت پرفشار تمرین می نماید یا مسابقه می دهد. مواد نیروزا غیر از ضرر چیز دیگری برای بدن ندارند.

سجادیان مطرح کرد: متاسفانه در بعضی نوشیدنی هایی که هم اکنون در فروشگاه ها قابل دسترس نیز هستند، چنین موادی وجود دارد و مصرف آن ها در کوتاه مدت افزایش فشارخون را در بر دارد و در درازمدت روی دریچه خروجی قلب یعنی همان آئورت تاثیر می گذارد. پس مصرف طولانی مدت این مواد به دلیل این که پمپاژ قلب را بالا می برد، روی دیواره عروق و دریچه قلب تاثیر مخرب دارد. در این زمینه مهم ترین مشکل همان عدم مطلعی است و اگر یک فرد بداند که استفاده از مواد نیروزا چه ضرری دارد، شاید هرگز سراغ استفاده از این مواد نرود.

وی اعلام کرد: متاسفانه با توجه به این که ورزش ما به سمت نتیجه گرایی سوق پیدا نموده است، یک فرد برای نتیجه گیری در کوتاه مدت از مواد نیروزا استفاده می نماید که استفاده از این مواد در لیگ های دسته پایین و رده های جوانان رایج است و اثرات حاد دارد. به نظر من رسانه های تصویری نقش خیلی مهمی در مطلعی مردم دارند و ادارات کل ورزش و جوانان استان ها نیز می توانند به وسیله بیلبوردهای شهری در این زمینه اطلاع رسانی نمایند. حتی می توان پنج دقیقه از زمان بین دو نیمه مسابقات فوتبال را به اطلاع رسانی در این زمینه اختصاص داد.

مدیرگروه تربیت بدنی دانشگاه آزاد شوشتر گفت: پیشنهاد من این است که در طول سال تحصیلی، معلمان ورزش مکلف به آموزش دانش آموزان در این زمینه شوند، زیرا می تواند اثرات خیلی خوبی داشته باشد. حتی می توان در دانشگاه ها این مهم را مدنظر قرار داد. افزایش فرهنگ اطلاع رسانی در این زمینه تاثیر بسزایی دارد.

منبع: خبرگزاری ایسنا
انتشار: 17 آذر 1398 بروزرسانی: 5 مهر 1399 گردآورنده: masuodsms.ir شناسه مطلب: 418

به "اثرات مخرب مواد و بعضی نوشیدنی های نیروزا" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "اثرات مخرب مواد و بعضی نوشیدنی های نیروزا"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید