آنالیز روتر شیائومی AX3200

به گزارش مجله پیامک مسعود، روتر شیائومی AX3200 یکی از روترهای مجذوب کننده برای کاربران ایرانی است؛ هم وای فای 6 با سرعت 3.2 گیگابیت بر ثانیه است؛ هم قیمت نسبتا مناسبی (حدود 4 میلیون تومان) دارد و هم از فریم ویر OpenWRT پشتیبانی می نماید.

آنالیز روتر شیائومی AX3200

به اضافه اینکه آنتن های خارجی زیادی دارد؛ از درگاه های لن گیگابیتی سود می برد و کلی از فناوری های پیشرفته و به روز شبکه های بی سیم و وای فای در سال های اخیر را دارد.

به این ترتیب، برترین گزینه برای تقویت وای فای خانگی، استفاده در اینترنت فیبر نوری یا اینترنت VDSL، و مصارف گیمینگ و استریم است.

با هم سراغ آنالیز روتر شیائومی AX3200 می رویم که در بعضی سایت ها روتر RB01 شیائومی نیز گفته می گردد.

نگاهی به مشخصات روتر شیائومی AX3200

مقدار این روتر 284 در 186 در 186 میلی متر و به رنگ مشکی است. درگاه های لن پشت دستگاه هستند ولی 6 آنتن خارجی در سه طرف آن چینش شدند و دو چراغ LED نیز در پنل روبرو دیده می گردد.

پردازنده این روتر AX3200 شیائومی از شرکت مدیاتک و مدل Filogic800 است؛ یک تراشه دو بانده با معماری آرم A53 و سرعت کلاک 1.35 گیگاهرتز که برای روتربازها کاملا یک پردازنده شناخته شده است.

جالب تر، اندازه رم 256 مگابیتی و حافظه فلش 128 مگابیتی است که برای نصب و راه اندازی فریم ویرهای اوپن سورسی مانند OpenWRT کافی است.

از فناوری MU-MIMO 4×4 پشتیبانی می نماید و حداکثر سرعت فرکانس 5 گیگاهرتز با این فناوری به 2402 مگابیت بر ثانیه می رسد. سرعت باند 2.4 گیگاهرتز هم روی MIMO 4×4 برابر با 800 مگابیت بر ثانیه است.

Screenshot

همان طور که اشاره کردیم؛ Xiaomi Router AX3200 از وای فای 6 و استاندارد 802.11ax پشتیبانی می نماید و رده AX3200 را دارد تا کاملا برای مصارف خانگی و حتی گیمینگ مناسب باشد.

4 درگاه شبکه اترنت گیگابیتی که یک درگاه می تواند LAN/WAN هم باشد به همراه یک کلید پاور، کلید ریست و WPS روی این روتر داریم و دیگر خبری از درگاه USB یا RJ11 و همین طور کلید روشن/خاموش وای فای نیست!

روتر AX3200 شیائومی چه فناوری هایی دارد؟

وقتی می گوییم یک روتر از نسل ششم وای فای است؛ انتظار یک سری فناوری های پیشرفته و به روز را داریم.

روتر AX3200 از فناوری های MU-MIMO و OFDMA و Beamforming پشتیبانی می نماید؛ همین طور می تواند در شبکه های مش وای فای شیائومی مورد استفاده قرار بگیرد.

Screenshot

در رمزنگاری اطلاعات بی سیم، از پروتکل WPA3 پشتیبانی می نماید و دارای پهنای باند 160 مگاهرتز در فرکانس 5 گیگاهرتز است.

شیائومی همواره تبلیغات زیادی روی روترهای خودش می نماید و مدعی است از فناوری های هوش مصنوعی برای تشخیص بهتر محل و فاصله دستگاه های متصل استفاده می نماید یا سیگنال های رادیویی به صورت هوشمند و کاملا اختصاصی برای هر دستگاه ارسال می شوند.

بزرگ ترین مزیت Xiaomi Router AX3200

مزیت بزرگی که در روترهای شیائومی هست؛ قابلیت پشتیبانی از فریم ویر منبع باز بسیار محبوب و مهم OpenWRT است.

خود این روتر در سال 2023 عرضه شده است و قابلیت نصب نسخه های OpenWRT همین سال و بالاتر را دارد. به ویژه اینکه پردازنده و رم نصب شده روی شیائومی AX3200 برای نصب این فریم ویر کاملا کافی و مقدار است.

Screenshot

به طور پیش فرض، روی این روتر نسخه سفارشی شده ای از اوپن دبلیو آر تی به نام MiWiFi نصب شده است اما کاربران حرفه ای دوست دارند OpenWRT خالص را امتحان نمایند؛ بدون هیچ گونه دستکاری و تغییر و سفارشی سازی از سوی شرکت سازنده روتر!

تفاوت بزرگ روترهای برندهای دیگر مثل روتر که سرعتی 3 گیگابیتی دارند و مشخصاتی بسیار نزدیک به شیائومی 3200 دارند؛ همین مزیت نصب OpenWRT است.

Screenshot

اینکه حالا نصب OpenWRT چه چیزی به روتر ما اضافه می نماید را باید در مقاله دیگری بحث کنیم.

در نظر داشته باشید برای مدیریت این روتر می توان هم از پنل کاربری (حالا فریم ویر MiWiFi یا OpenWRT) و هم از اپ های اندروید و iOS استفاده کرد.

قیمت و ارزش خرید

قیمت روتر AX3200 الان در بازار ایران از 3 میلیون و 700 هزار تومان تا 4.5 میلیون تومان است تا بدون شک، یکی از ارزان ترین روترهای وای فای 6 بازار ایران باشد.

در مقایسه با روترهای شیائومی، می تواند روترهای ارزان تری مانند را با قیمت 3.5 میلیون تومان یافت ولی خیلی سخت است در برندهای دیگری مانند ایسوس، تی پی لینک، دی لینک، تندا و … بگردد روتر با سرعت و رده AX3200 و قابلیت هایی مانند نصب OpenWRT با این قیمت یافت.

ضعیف ترین روتر وای فای 6 تی پی لینک که نام دارد؛ قیمتی حدود 4 میلیون و 200 هزار تومان داشته و سرعتی تقریبا نصف روتر شیائومی 3200 دارد. روتر گران تر و حدود 6 میلیون تومان می گردد.

روتر نیز حدود 4 میلیون و 700 هزار تا 5 میلیون تومان است و باز جزو ضعیف ترین روترهای وای فای 6 این برند است.

شاید در بازار بگردد روتری مانند را هم قیمت با روتر شیائومی AX3200 یافت که فقط قیمتی با هم برابر هستند و از نظر مشخصات و قابلیت ها، اصلا روتر دی لینک به گرد پای روتر شیائومی نمی رسد.

اگر بخواهید روتری قوی تر و بالاتر از برند Xiaomi خریداری کنید؛ باید سراغ بروید که حدود 5 میلیون تومان و کمی بیشتر است.

حرف آخر در آنالیز روتر شیائومی AX3200

آنالیز روتر شیائومی AX3200 نشان می دهد ارزان ترین روتر وای فای 6 است که می توانید از این برند چینی خریداری کنید؛ با مزیت هایی که غیر قابل انکار هستند.

مانند نصب OpenWRT، سرعت 3.2 گیگابیت، 6 آنتن خارجی وای فای و قیمت رقابتی زیر 4 میلیون تومان.

با خرید این روتر، یک ارتقای بزرگ در وای فای خانگی خود ایجاد کردید و می توانید اکنون، هر اینترنتی حتی فیبر نوری یک گیگابیت را هم میزبانی و بهره ببرید.

مزایا:

1- پردازنده و رم قوی

2- پشتیبانی از فریم ویر اوپن سورس OpenWRT

3- قیمت رقابتی و ارزان

4- مشخصات نسبتا خوب در مقایسه با رقبا

5- برد و پوشش کافی سیگنال های وای فای

معایب:

1- نداشتن کلید روشن/خاموش وای فای

2- نداشتن درگاه USB

3- نداشتن درگاه RJ11

منبع: شبکه چی
انتشار: 10 فروردین 1404 بروزرسانی: 10 فروردین 1404 گردآورنده: masuodsms.ir شناسه مطلب: 2278

به "آنالیز روتر شیائومی AX3200" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "آنالیز روتر شیائومی AX3200"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید