روستای کلوان ، یکی از زیباترین روستاهای البرز

به گزارش مجله پیامک مسعود، روستای کلوان

در این مطلب از مجله گردشگری خبرنگاران شما را با روستای کلوان در استان البرز آشنا خواهیم کرد. در ادامه همراه ما باشید تا با این روستای زیبا بیشتر آشنا شوید.

روستای کلوان ، یکی از زیباترین روستاهای البرز

روستای کلوان یکی از زیباترین و خوش آب و هواترین روستاهای استان البرز و شهر کرج محسوب میگردد. روستای کلوان در 7 کیلومتری روستای سیرا و در نزدیکی قله کهار و قله ناز واقع شده است. این روستا به همراه چهار روستای آیگان، کلها، اویزر، لیلستان جزو محله سیرا محسوب میشوند.

وسعت روستای کلوان از هزار هکتار کمی بیشتر است. کلوان در مسیر شمال غربی جاده چالوس و در جهت شمالی واقع شده است و از مسیر کرج به چاوس در سمت چپ میباشد. این روستا در سال های اخیر بسیار مورد توجه گردشگران و طبیعت دوستان واقع شده و دلیل آن هم بکر بودن و شگفت انگیز بودن طبیعت آن است.

روستای کلوان از پر آب ترین روستا های منطقه محسوب می گردد. کلوان دارای پوشش گیاهی فوق العاده ای بوده و خانه های آن بسیار زیبا هستند. روستای کلوان به زیبایی در بین گردشگران و تمامی مردم منطقه معروف می باشد. دره ای که کلوان در آن واقع شده است چندین ده بزرگ و کوچک نیز در دل خود جای داده است که با فاصله بسیار نزدیکی به هم قرار گرفته اند.

کلوان به معنی قلعه بان است. در روزگاران قدیم به مکانی که در ارتفاع بلندی قرار میگرفت کلوان گفته می شده است. البته کل به معنی بز کوهی نیز میباشد، پس شاید کلوان به منطقه ای که بز کوهی زیادی داشته گفته می شده است.

مکان های گردشگری

آسیاب قدیمی کلوان، حمام قدیمی و دو منطقه نوبند و سپیدگل از دیگر زیبایی های روستای کلوان هستند که تماشا آنها خالی از لطف نخواهد بود. خانه های روستای کلوان با قدمتی بیشتر از یک قرن که از گل و چوب ساخته شده اند و با سقف چوبی و ایوان کوچک و ساده جزو جذابیت های تاریخی و گردشگری کلوان میباشند.

روستای کلوان به کوه کهار با ارتفاعی بیش از 4000 متر نزدیک می باشد و این ویژگی باعث شده که در روز های آفتابی کهار سایه خود را روی روستا بیاندازد و منظره فوق العاده زیبایی به وجود بیاورد. هنگام آمدن بهار، شکوفه های درخت گیلاس و درخت سیب زیبایی خاصی به فضای روستا می دهد. گل های وحشی و درختان کهن و قدیمی تبریزی نیز در این روستا زیبایی فوق العاده ای به منظره ها اطراف داده اند و نظر هر بیننده ای را به خصوص در فصل پاییز به سمت خود جلب می نمایند.

آب و هوای کلوان

آب و هوای این مطنقه با توجه به اینکه در دامنه کوه قرار گرفته و بعلاوه از تابش مستقیم خورشید نیز برخوردار نیست؛ در تمام طول سال آب و هوایی بسیار دلپذیر و خنک دارد. ناگفته نماند که زمستان این منطقه بسیار سرد به همراه برف و یخبندان است. بعلاوه طبیعت روستای کلوان نیز بسیار تماشای است. رودخانه هایی از این روستا عبور می نمایند و بعلاوه درتان بلندقامت تبریزی روستای کلوان ، زیبایی بی حد و مرزی را به رخ بیننده می کشد.

سوغات و صنایع دستی روستا

اگر به کلوان سفر کردید از سوغاتی هایی مانند سبزی های کوهی، انواع محصولات لبنی، میوه هایی مانند گردو، گلابی، سیب و گیلاس و آلوچه، انواع سبزی های کوهی، زرشک کوهی، نان محلی و زیله تهیه کنید و به شهر خود ببرید. زیله نوعی حلوا میباشد که محتویات آن روغن حیوانی و پنیر است و طعم بسیار دلچسبی دارد.

زنان روستایی معمولا دست سازه های زیبایی به عنوان صنایع دستی دارند؛ حتما با خرید کردن صنایع دستی از آنها حمایت کنید. از صنایع دستی روستای کلوان میتوان به حصیر بافی و جاجیم بافی اشاره نمود. اما صنعت حصیربافی تقریبا از بین رفته و تعداد کمی از اهالی روستا به جاجیم بافی مشغول هستند. مسئولان مربوطه ضروری است به این مسئله توجه ویژه ای داشته باشند تا مجدد هنر دستان زنان روستایی رونق بگیرد.

آدرس و نحوه دسترسی

رسیدن به روستای کلوان تقریبا راهی پر پیچ و خم دارد و باید از روستا های زیاد بگذرید. برای رفتن به آن جا در ابتدا باید وارد جاده چالوس در مسیر کرج شوید و بعد از طی کردن این مسیر به روستای بیلقان می رسید و سپس باید راه روستای سرودار را در پیش بگیرید. در ادامه راه و طی کردن مسافتی نسبتا کوتاه به روستای وینه و بعد به محله آیینه می رسید، بعد از عبور از آن ها در ورودی روستای ارنگه که در ابتدای روستای آدران واقع شده است، مسیر جاده را پی بگیرید.

در میان راه از روستای خوزنکلا در ابتدای سد کرج عبور می کنید، در ابتدای سد کرج روستای پل خواب و روستای مورود قرار دارند. این مسیر 45 کیلومتر از جاده اصلی را در بر می گیرد و بعد از این مسیر نیز تقریبا 9 کیلومتر تا مقصد فاصله دارید.

بعد از این که از روستای پل خواب گذر کردید و به یک بریدگی رسیدید در سمت چپ به روستاهای ورزن، حرین و نشترود می رسید که تقریبا 500 متر جلوتر از آن ها به سمت چالوس یک جاده فرعی در سمت چپ وجود دارد که روستای سیرا در آن جا قرار گرفته است و بعد از گذر از این روستا به سیدک می رسید. همین راه را که ادامه دهید و کمی جلوتر بروید، تابلوی روستای آیگان را می بینید، کافی است همین مسیر را ادامه بدهید تا به روستای کلوان برسید.

منبع: تاپ تراول
انتشار: 27 مهر 1403 بروزرسانی: 27 مهر 1403 گردآورنده: masuodsms.ir شناسه مطلب: 2208

به "روستای کلوان ، یکی از زیباترین روستاهای البرز" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "روستای کلوان ، یکی از زیباترین روستاهای البرز"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید