طرز تهیه باتر چیکن به 3 روش عالی و لذیذ

به گزارش مجله پیامک مسعود، خبرنگاران | سرویس آشپزی - اگر علاقمند به امتحان غذا های بین المللی هستید، تهیه باتر چیکن یا مرغ کره ای را به شما توصیه می کنیم. این غذا یک خورش تند و پر از ادویه بوده که مانند سمبوسه هندی در سراسر دنیا طرفداران زیادی دارد. شما می توانید به سادگی و با استفاده از مواد غذایی موجود در آشپزخانه این غذای خوش عطر کره ای را درست کرده و از خوردن آن لذت ببرید. در این مطلب طرز تهیه این غذا را به سه روش عالی به شما خواهیم آموخت.

طرز تهیه باتر چیکن به 3 روش عالی و لذیذ

برای دسترسی سریع به دستور پخت مورد نظرتان، از فهرست موضوعی زیر استفاده کنید.

1. باتر چیکن ماسالا

2. باتر چیکن با شیر

3. باتر چیکن با خامه

1. باتر چیکن ماسالا

مواد لازم برای مرینیت یا مزه دار کردن مرغ
سیر له شده2 حبه
زنجبیل تازه له شده یا رنده شده1 قاشق چای خوری
فلفل قرمز تند ساطوری شده1 عدد
آبلیمو4 قاشق غذاخوری
پودر تخم گشنیز1 قاشق چای خوری
پودر زیره سبز1 قاشق چای خوری
زردچوبه1 قاشق چای خوری
ادویه تندوری (اختیاری)1 قاشق غذاخوری
ماست150 میلی لیتر
نمکبه میزان لازم

مراحل مزه دار کردن مرغ

  • همه مواد و ادویه ها را در ظرفی ریخته و تکه های مرغ را به آن اضافه کنید.
  • مواد را با دست چنگ بزنید تا مرغ ها کاملا آغشته به مواد شوند.
  • روی ظرف را سلفون کشیده و به مدت حداقل دو ساعت در یخچال قرار دهید تا مرغ، مزه دار شود.
مواد لازم برای تهیه باتر چیکن
مرغ بدون پوست و استخوان500 گرم
روغن مایع4 قاشق غذاخوری
پیاز متوسط ساطوری شده1 عدد
سیر له شده2 حبه
زنجبیل تازه له شده2 قاشق چای خوری
پودر تخم گشنیز1 قاشق چای خوری
زردچوبه1 قاشق چای خوری
ادویه گرام ماسالا2 قاشق چای خوری
فلفل قرمز1 قاشق چای خوری
کره25 گرم
گشنیز ساطوری شده1 پیمانه
نمکبه میزان لازم

روش پخت

  • 4 قاشق غذاخوری روغن در قابلمه ای ریخته و روی حرارت ملایم قرار دهید تا گرم شود.
  • سپس پیاز ساطوری را به آن اضافه کرده و تفت دهید تا طلایی شود.
  • سیر له شده و زنجبیل را به پیاز اضافه کرده و حدود یک دقیقه دیگر به تفت دادن ادامه دهید.
  • سایر ادویه ها را به قابلمه اضافه کرده و یک دقیقه تفت دهید تا عطر آن ها بلند شود.
  • کره را به قابلمه اضافه کنید و صبر کنید تا کره ذوب شود.
  • تکه های مرغ را پس از مزه دار شدن، از مایه خارج کرده و به قابلمه اضافه کنید.
  • شعله را زیاد کرده و مواد را هم بزنید، صبر کنید تا تکه های مرغ کاملا سرخ شوند.
  • باقیمانده مایه مرینیت را به قابلمه اضافه کرده و اجازه دهید محتویات قابلمه به جوش آید.
  • نصف لیوان آب جوش به قابلمه اضافه کرده، حرارت را کم کنید و درب قابلمه را ببندید.
  • اجازه دهید مرغ کاملا بپزد و هنگامی که غذا جا افتاد و غلیظ شد، گشنیز ساطوری را به آن اضافه کنید.
  • حرارت را خاموش کرده، باتر چیکن را در ظرف سرو بکشید و همراه با نان یا پلو میل کنید.

نکته: در صورتی که تمایلی به خوردن غذا های تند ندارید، فلفل قرمز را از دستور غذا حذف کنید.

2. باتر چیکن با شیر

مواد لازم
گوشت مرغ بدون پوست و استخوان600 گرم
پیاز متوسط خرد شده2 عدد
سیر له شده2 حبه
زنجبیل تازه له شده1 قاشق چای خوری
ادویه گرام ماسالا2 قاشق غذاخوری
زیره سبز1 قاشق چای خوری
زردچوبه1 قاشق چای خوری
پودر زیره1 قاشق چای خوری
پودر تخم گشنیز1 قاشق چای خوری
پوره گوجه فرنگی1 قاشق غذاخوری
شیر نارگیل یا شیر معمولی1 لیوان
گوجه فرنگی له شده1 لیوان
کره2-3 قاشق غذاخوری
نمکبه میزان لازم

دستور تهیه

  • گوشت مرغ را که می تواند سینه یا ران باشد، به قطعات 3-2 سانتی متری برش زده و در تابه با کمی روغن سرخ کنید تا طلایی شود.
  • دو سه قاشق کره در قابلمه گرم کنید و پیاز خرد شده، سیر و زنجبیل را به آن اضافه کنید.
  • مواد را تفت دهید تا پیاز شفاف شود؛ سپس زیره سبز، ادویه گرام ماسالا، پودر زیره، پودر گشنیز و نمک را به آن اضافه کنید.
  • ادویه ها را تفت دهید تا عطر آن ها بلند شود، سپس پوره گوجه فرنگی را اضافه کنید.
  • مرغ های سرخ شده را به قابلمه اضافه کنید و هم بزنید تا مواد کاملا با هم مخلوط شوند.
  • گوجه فرنگی له شده و شیر نارگیل را اضافه کرده، حرارت را ملایم کنید و درب قابلمه را ببندید.
  • اجازه دهید مرغ کاملا پخته و نرم شده و خورش غلیظ شود.
  • خورش را بچشید و نمک آن را میزان کنید، سپس حرارت را خاموش کنید.
  • باتر چیکن را در ظرف مورد نظر بکشید و همراه با پلو یا نان و ماست چکیده طعم دار سرو کنید.

نکته: هنگام تفت دادن ادویه مراقب باشید ادویه ها نسوزند، همین که عطر ادویه ها بلند شود کافی است؛ حرارت بالا باعث تلخ شدن ادویه ها می شود.

3. باتر چیکن با خامه

مواد لازم
روغن1-2 قاشق غذاخوری
کره100 گرم
پیاز متوسط خرد شده2 عدد
سیر له شده1 قاشق چای خوری
زنجبیل تازه له شده1 قاشق چای خوری
پودر کاری2 قاشق چای خوری
پودر تخم گشنیز 2 قاشق چای خوری
پودر فلفل قرمز2 قاشق چای خوری
زیره سیاه درسته1 قاشق چای خوری
نمک1 قاشق چای خوری
دانه هل3 عدد
دانه فلفل سیاه3 عدد
ماست2/3 پیمانه (150 میلی لیتر)
رب گوجه فرنگی2 قاشق غذاخوری
مرغ بدون پوست و استخوان خرد شده500 گرم
آب2/3 پیمانه
خامه کم چرب2/3 پیمانه

روش تهیه

  • روغن و کره را در تابه ای ریخته و روی حرارت ملایم قرار دهید تا گرم شود.
  • سپس پیاز خرد شده را به آن اضافه کرده و تفت دهید تا به رنگ طلایی درآید.
  • زنجبیل له شده، ادویه کاری، گشنیز خرد شده، پودر فلفل قرمز، زیره، سیر، نمک، هل و فلفل سیاه را در ظرفی با هم مخلوط کنید.
  • ماست و رب گوجه فرنگی را به ادویه ها اضافه کرده و هم بزنید تا کاملا مخلوط شوند.
  • حال تکه های مرغ را به مخلوط ماست و ادویه اضافه کرده و هم بزنید تا کاملا جذب مرغ شوند.
  • مرغ را به پیاز سرخ شده اضافه کنید و حدود 8-7 دقیقه تفت دهید.
  • در این مرحله آب را به تابه اضافه کرده، حرارت را کم کرده و درب تابه را ببندید.
  • حدود 40-30 دقیقه صبر کنید تا مرغ بپزد، سپس خامه را اضافه کنید.
  • به مدت 15-10 دقیقه دیگر صبر کنید تا باتر چیکن کاملا جا بیفتد و غلیظ شود، سپس حرارت را خاموش کنید.

سخن آخر

باتر چیکن یکی از معروف ترین غذا های هندی و مناسب برای میهمانی است. دستور پخت این غذا بسیار پر ادویه بوده که ممکن است با ذائقه ایرانی سازگاری نداشته باشد؛ بنابراین می توانید بسته به ذائقه خود میزان تندی آن را تنظیم کنید. همچنین اگر به غذاهای هندی علاقمند هستید، خواندن مقاله طرز تهیه خورش کاری با مرغ و قارچ را نیز به شما پیشنهاد می کنیم. امیدواریم این غذای خوشمزه را در منزل درست کرده و نظرات و پیشنهادات خود را در این زمینه با ما در میان بگذارید.

منبع: setare.com
انتشار: 27 اردیبهشت 1400 بروزرسانی: 27 اردیبهشت 1400 گردآورنده: masuodsms.ir شناسه مطلب: 1477

به "طرز تهیه باتر چیکن به 3 روش عالی و لذیذ" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه باتر چیکن به 3 روش عالی و لذیذ"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید