طرز تهیه کباب تابه ای مجلسی و انواع مختلف آن که باید امتحان کنید

به گزارش مجله پیامک مسعود، با طرز تهیه کباب تابه ای، یکی از خوشمزه ترین و خوش خوراک ترین غذاهای ایرانی آشنا شوید و این غذای ساده را به آسانی در منزل در کمتر از یک ساعت طبخ کنید.

طرز تهیه کباب تابه ای مجلسی و انواع مختلف آن که باید امتحان کنید

کباب تابه ای که با نام کباب دیگی و کبابچه نیز شناخته می گردد، یکی از انواع ساده کباب به شمار می رود که مواد تشکیل دهنده آن، گوشت چرخ نموده (گوسفندی، گوساله یا مرغ)، پیاز، نمک، فلفل و زردچوبه است و معمولا آن را همراه با برنج یا نان، سیب زمینی و گوجه فرنگی سرخ شده یا کبابی میل می نمایند. کباب تابه ای برخلاف دیگر کباب ها، روی آتش یا زغال کباب نمی گردد و آن را در روغن سرخ می نمایند. با ما همراه باشید تا شما را با طرز تهیه کباب تابه ای رستورانی و انواع این غذای لذیذ آشنا کنیم.

هرآنچه باید درباره کباب تابه ای بدانید:

  • طرز تهیه کباب تابه ای سنتی
  • طرز تهیه کباب تابه ای زعفرانی
  • طرز تهیه کباب تابه ای بدون روغن
  • طرز تهیه کباب تابه ای مرغ
  • طرز تهیه کباب تابه ای با مغز پنیری
  • فواید کباب تابه ای
  • طعم کباب تابه ای

طرز تهیه کباب تابه ای سنتی

مواد لازم برای 4 نفر

  • 500 گرم گوشت چرخ نموده (گوشت گاو، گوسفند یا مخلوط)
  • یک عدد فلفل دلمه ای سبز یا قرمز
  • یک عدد پیاز بزرگ
  • 3 عدد گوجه فرنگی
  • 2 عدد سیب زمینی
  • یک قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی
  • یک قاشق چای خوری فلفل سیاه
  • نصف قاشق چای خوری پودر سیر
  • نصف قاشق چای خوری پاپریکا
  • یک قاشق چای خوری گرد لیمو
  • یک قاشق چای خوری زعفران دم نموده غلیظ
  • نمک و زردچوبه به میزان لازم
  • نصف قاشق چای خوری پودر دارچین (اختیاری)

طرز تهیه کباب تابه ای سنتی

مرحله اول:

آماده سازی مایه کباب تابه ای گوشت چرخ نموده: گوشت چرخ نموده، پیاز رنده شده بدون آب، فلفل سیاه، زردچوبه، نمک و در صورت تمایل کمی پودر دارچین را در یک کاسه بریزید و خوب مخلوط کنید. سپس مایه را با دستانتان برای چند دقیقه ورز دهید تا کاملا منسجم گردد. روی کاسه مایه را با سلفون بپوشانید و آن را برای یک ساعت در یخچال قرار دهید تا خودش را بگیرد.

مرحله دوم:

آماده سازی سس کباب تابه ای: رب گوجه فرنگی را در روغن تفت دهید. پاپریکا را به رب اضافه کنید و آن را برای چند ثانیه تفت دهید. سپس نصف پیمانه آب جوش، گرد لیمو و زعفران را در سس بریزید و بعد از یک جوش کوچک، سس را از روی حرارت بردارید.

مرحله سوم:

مایه کباب تابه ای را از یخچال دربیاورید و در کف ماهیتابه ای پهن کنید که روغن ریخته اید؛ به نحوی که قطر کباب در تمام قسمت های تابه یکسان باشد. با استفاده از چاقو روی سطح گوشت ضربه بزنید و شیارهایی سطحی ایجاد کنید تا کباب حین پخت جمع نگردد و ترد بماند.

پس از گذشت 10 دقیقه، گوشت تغییر رنگ می دهد، آب می اندازد و کوچک تر می گردد. پس از اینکه کباب ها خودشان را گرفتند، آن ها را به صورت طولی یا به شکل دلخواه برش بزنید. پس از سرخ شدن یک طرف، کباب ها را برگردانید تا سمت دیگر نیز سرخ گردد.

مرحله چهارم:

گوجه فرنگی های حلقه ای خرد شده و فلفل دلمه ای ها را روی کباب ها بچینید و سس را روی آن ها بریزید. درب ماهیتابه را بگذارید و اجازه دهید تا همه مواد با حرارت پایین بپزند.

مرحله پنجم:

کباب های تابه ای را به همراه گوجه فرنگی، فلفل دلمه ای و سیب زمینی سرخ شده با برنج زعفرانی یا نان سرو کنید.

نکات مهم برای تهیه کباب تابه ای

  • برای تهیه سس کباب تابه ای می توان از سیر و پیاز رنده شده، پوره گوجه فرنگی، رب، روغن زیتون، نمک، فلفل، پودر پاپریکا و دارچین نیز استفاده کرد.
  • بعضی افراد، سیب زمینی را به صورت حلقه ای برش می زنند و آن ها را روی گوجه فرنگی و فلفل دلمه ای می پیچند، کمی نمک روی آن ها می پاشند و اجازه می دهند تا سیب زمینی ها همراه با کباب تابه ای بپزند.
  • شما می توانید فلفل سبز را لابه لای کباب بگذارید تا کباب، عطر فلفل را به خود بگیرد و خوشمزه گردد.
  • سعی کنید از گوشت کم چرب برای تهیه کباب تابه ای بهره ببرید. مخلوط گوشت سردست گاو و قلوه گاه گوسفندی در حالتی که گوشت گوسفندی کمی بیشتر باشد، برترین حالت برای کباب تابه ای است.
  • اگر چربی گوشت بیش از مقدار باشد، مقدار و سایز کباب تابه ای در هنگام پخت تغییر می نماید و کباب تابه ای جمع می گردد.
  • کباب تابه ای را می توان با گوشت مرغ چرخ نموده یا بوقلمون نیز درست کرد. ترکیب سنگدان مرغ و دنبه گوسفندی چرخ نموده نیز برای تهیه کباب تابه ای، گزینه ای فوق العاده است.
  • اگر گوشت شما یخ زده است، اجازه دهید تا در دمای اتاق یخ زدایی گردد و سپس از آن بهره ببرید.
  • برای داشتن کباب تابه ای منسجم، آب پیاز رنده شده را بگیرید. تفاله پیاز رنده شده برترین گزینه برای افزودن به کباب تابه ای است. توجه کنید که اگر پیاز را درشت رنده کنید یا قطعه های آن در کباب تابه ای درشت باشند، پیازها خوب سرخ نمی شوند و موقع خوردن، زیر دندان می آیند.
  • شما می توانید پودر دارچین را از طرز تهیه کباب تابه ای حذف کنید؛ البته باید بدانید که دارچین، طعم فوق العاده ای به کباب شما می دهد.
  • بعضی افراد کمی پودر گلپر هم در مایه کباب تابه ای می ریزند تا کباب، طعم متفاوتی به خود بگیرد.
  • اگر مایه کباب تابه ای رقیق بود، میزانی آرد نخودچی یا آرد سیب زمینی به آن اضافه کنید.
  • بعضی افراد از میزانی جعفری خرد شده نیز در مایه کباب تابه ای استفاده می نمایند.
  • اگر می خواهید در مایه کباب تابه ای، زعفران بریزید، از زعفران غلیظ و کم آب بهره ببرید تا مایه شما شل نگردد.
  • در بعضی طرز تهیه ها در ابتدا در ماهیتابه روغن نمی ریزند. برای این کار گوشت را در کف ماهیتابه پهن کنید و آن را روی شعله ملایم گاز بگذارید. سپس درب ماهیتابه را بگذارید تا کباب ها آب بیندازند و آب به خورد آن ها برود. پس از کشیده شدن آب کباب ها، کمی روغن در آن ها بریزید و پخت را به روش گفته شده ادامه دهید.
  • اگر شعله گاز زیاد باشد، مایه کباب آب نمی اندازد و خیلی زود خشک می گردد؛ اما اگر کباب تابه ای را با حرارت ملایم سرخ کنید، مایه کباب شما آب می اندازد و در سرانجام کباب آبدارتری خواهید داشت. توجه داشته باشید که برای داشتن یک کباب تابه ای آبدار، باید زمان بیشتری برای سرخ کردن کباب صرف کنید.
  • برای خوشمزه تر شدن کباب تابه ای، پس از پهن کردن آن در کف تابه، چهار تکه کره کوچک در چهار سمت گوشت قرار دهید تا کم کم روی آن آب گردد و طعم آن به خورد کباب برود.
  • در آخرین مرحله سرخ شدن کباب تابه ای می توان میزانی سماق قرمز نیز روی آن بریزید تا طعم سماق به خورد کباب برود.
  • سعی کنید از یک تابه با مقدار مناسب بهره ببرید. بهتر است که قطر مایه کباب در کف تابه، نازک باشد تا کباب ها خوب سرخ شوند و مغز آن ها خام نماند.
  • یک روش دیگر تهیه کباب تابه ای این است که گوشت را مانند کتلت، تکه تکه در ماهتابه بیندازید و سرخ کنید.

طرز تهیه کباب تابه ای زعفرانی

اگر در پی نسخه مجلسی و خوش عطر و بوی کباب تابه ای هستید، طرز تهیه کباب تابه ای زعفرانی را امتحان کنید. برای تهیه این کباب، دو قاشق غذاخوری زعفران دم نموده غلیظ را با 25 گرم کره ذوب شده مخلوط کنید و در زمان پخت کباب با یک برس تمیز روی کباب بمالید. کباب تابه ای زعفرانی، عطر و بویی وسوسه نماینده و طعمی بی نهایت لذیذ دارد که بدون شک، دل همه را خواهد برد.

طرز تهیه کباب تابه ای بدون روغن

برای تهیه کباب تابه ای رژیمی باید این غذا را بدون روغن درست کنید. طرز تهیه کباب تابه ای رژیمی بسیار ساده است و کافی است برای این کار، یک گریل یا تابه ضخیم چدنی داشته باشید تا کباب تابه ای شما خشک و جمع نگردد. با استفاده از ظرف گریل، آب موجود در گوشت خشک نمی گردد و در نهایت، شما یک کباب تابه ای آبدار و خوشمزه خواهید داشت.

شما بعلاوه می توانید از تابه های دوطرفه هم برای تهیه کباب تابه ای بدون روغن بهره ببرید؛ البته باید بدانید که آب موجود در گوشت خیلی زود در این تابه ها خشک می گردد و در سرانجام، کباب شما بافتی خشک پیدا می نماید.

طرز تهیه کباب تابه ای مرغ

مواد لازم برای 4 نفر

  • 4 تکه سینه و ران مرغ چرخ شده
  • یک عدد پیاز میانه
  • 2 حبه سیر
  • یک عدد فلفل دلمه ای
  • 40 گرم کره
  • یک قاشق غذاخوری آب لیمو ترش تازه
  • 2 قاشق غذاخوری زعفران دم نموده
  • یک قاشق غذاخوری سماق قرمز
  • 3 قاشق غذاخوری پودر سوخاری
  • پاپریکا و ادویه مرغ به میزان لازم
  • نمک و فلفل سیاه به میزان لازم

طرز تهیه کباب تابه ای مرغ

مرحله اول:

آماده سازی مایه کباب تابه ای: با فشار دست، آب پیازهای ریز رنده شده را خوب بگیرید. سپس پیازها، سیرها و فلفل دلمه ای رنده شده، کره ذوب شده، آب لیمو ترش، زعفران دم نموده، سماق قرمز، پاپریکا، ادویه مرغ، نمک و فلفل سیاه را در یک کاسه بریزید و خوب مخلوط کنید. سپس مرغ چرخ نموده و پودر سوخاری را در کاسه بریزید و مواد را خوب با هم مخلوط کنید. مایه کباب را کمی ورز دهید تا کاملا چسبناک و منسجم گردد؛ سپس روی کاسه را با سلفون بپوشانید و برای یک تا 2 ساعت در یخچال قرار دهید.

مرحله دوم:

یک ماهیتابه مناسب را با کمی روغن چرب کنید و روی حرارت میانه قرار دهید تا ماهیتابه داغ گردد. سپس مایه کباب را کف ماهیتابه با قطر یکسان پهن کنید. برای داشتن یک کباب تابه ای مرغ آبدار، باید حرارت زیر ماهیتابه میانه یا کم باشد؛ زیرا زیاد بودن شعله گاز، باعث کشیدن آب کباب می گردد و کباب را خشک می نماید.

مرحله سوم:

پس از سرخ شدن یک طرف کباب ها، آن ها را به صورت طولی برش دهید و برگردانید تا سمت دیگر نیز سرخ گردد.

مرحله چهارم:

در آخرین مرحله پخت، کمی زعفران دم نموده و کره روی کباب ها بمالید تا طعم و عطر خوبی به خود بگیرند.

طرز تهیه کباب تابه ای با مغز پنیری

مواد لازم

  • 400 گرم گوشت چرخ نموده
  • دو سوم پیمانه پودر پنیر پارمیسان
  • 2 عدد پیاز میانه پوست کنده و رنده شده
  • 2 قاشق غذاخوری سس گوجه فرنگی
  • پنیر چدار به میزان لازم
  • فلفل سیاه و ادویه به میزان لازم

طرز تهیه کباب تابه ای با مغز پنیری

مرحله اول:

پیاز و گوشت را با هم برای چند دقیقه ورز دهید، سپس پودر پنیر پارمسان، فلفل و ادویه را به مخلوط گوشت اضافه کنید و دوباره مواد را خوب ورز دهید. روی ظرف را با سلفون بپوشانید و مایه را برای یک ساعت در یخچال قرار دهید تا استراحت کند.

مرحله دوم:

از مخلوط گوشت به مقدار یک پرتقال بردارید و در کف دستتان پهن کنید. یک تکه از پنیر چدار را وسط گوشت قرار دهید و گوشت را روی پنیر جمع کنید و به آن شکل دهید.

مرحله سوم:

کمی روغن در ماهیتابه بریزید و آن را روی حرارت قرار دهید تا داغ گردد. سپس کباب ها را در کف آن بچینید تا سرخ شوند. پس از سرخ شدن یک سمت کباب ها، آن ها را پشت و رو کنید.

مرحله چهارم:

سس گوجه فرنگی یا رب را با کمی آب رقیق کنید و روی کباب ها بریزید. کباب ها را برای نیم ساعت روی شعله ملایم گاز بپزید تا آب آن ها کشیده گردد.

فواید کباب تابه ای

  • طبع گوشت گوسفند، گرم است و حاوی پروتئین، کلسیم، فسفر، ویتامین B1 و سلنیوم است. خوردن گوشت گوسفندی به درمان کم خونی، مبارزه با سرطان و جلوگیری از ابتلا به آن، کاهش وزن، سلامت پوست و جلوگیری از سکته مغزی یاری می نماید. میزان بالای کالری و پروتئین موجود در این گوشت نیز، انرژی تحلیل رفته شما در طول روز را برمی گرداند.
  • طبع گوشت گاو، سرد است و منبع غنی پروتئین، ویتامین B1 و روی است. تقویت سیستم دفاعی بدن، جلوگیری از بیماری های قلبی عروقی، محافظت از قلب و جلوگیری از سکته قلبی، مقابله با سرطان و کنترل و کاهش کلسترول از فواید گوشت گاو هستند.
  • کاهش قند خون، درمان سرماخوردگی، آلرژی های فصلی، گلو درد، گوش درد، خواب راحت، مقابله با استرس و افسردگی، سلامت قلب، خوشبو کردن دهان و پایین آوردن تب از جمله خواص مصرف پیاز هستند.

طعم کباب تابه ای

اگر می خواهید در کوتاه ترین زمان ممکن، غذای خوشمزه و باب میل همه درست کنید، برترین گزینه پیش روی شما، کباب تابه ای است. این غذا با بافتی لطیف و طعمی لذیذ همراه با عطر و بوی کره و زعفران آن قدر وسوسه نماینده است که بی درنگ نظر همه را به خود جلب خواهد نمود.

کباب تابه ای را در کنار پلوی زعفرانی، کره، مخلوط سبزیجات، گوجه فرنگی سرخ نموده و سیب زمینی سرو کنید تا غذایی کامل و تمام عیار داشته باشید. این غذا را می توان برای ناهار یا شام و حتی در مهمانی های مجلسی درست کرد و از طعم و مزه بی نهایت خوشمزه آن لذت برد.

اگر دوست دارید یک کباب دیگی خوشمزه درست کنید، دست به کار شوید و از طرز تهیه کباب تابه ای خوشمزه ارائه شده در این مقاله بهره ببرید. چنانچه پیروز به درست کردن این غذای لذیذ شدید، حتما از آن عکس بگیرید و با تگ کردن خبرنگاران در اینستاگرام (@)، تصاویر خود را با ما به اشتراک بگذارید. ضمناً در صورت تمایل، تجربه های خود را با ما و دیگر کاربران خبرنگاران در زیر همین مقاله به اشتراک بگذارید.

پرسش های متداول

طرز تهیه کباب تابه ای گوشت چرخ نموده چیست؟

گوشت چرخ نموده، پیاز رنده شده، فلفل، زردچوبه و نمک را مخلوط کنید. مواد را در تابه چرب قرار دهید و آن را با قطر یکسان در تابه پهن کنید. زمانی که دو طرف کباب سرخ شد، گوجه فرنگی و فلفل دلمه ای را روی کباب ها بچینید و سس گوجه فرنگی را روی آن ها بریزید.

کباب تابه ای مرغ چطور تهیه می گردد؟

پیاز، سیر و فلفل دلمه ای رنده شده، کره، آب لیمو، زعفران، سماق قرمز، پاپریکا، ادویه مرغ، نمک و فلفل سیاه را با مرغ چرخ نموده و پودر سوخاری مخلوط کنید. مایه کباب را در تابه بگذارید و خوب پهن کنید تا سرخ گردد. در آخر روی آن کره و زعفران بمالید.

منبع: کجارو / تابناک / samfood.ir / parsiday.com / اُکالا / chishi.ir / نمناک
انتشار: 3 دی 1403 بروزرسانی: 3 دی 1403 گردآورنده: masuodsms.ir شناسه مطلب: 2251

به "طرز تهیه کباب تابه ای مجلسی و انواع مختلف آن که باید امتحان کنید" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه کباب تابه ای مجلسی و انواع مختلف آن که باید امتحان کنید"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید