مدیریت افزایش بیش از حد گردشگر در منطقه ها گردشگری

به گزارش مجله پیامک مسعود، صنعت گردشگری بین المللی نیازمند استراتژی های جدیدی برای مدیریت گردشگری است.

مدیریت افزایش بیش از حد گردشگر در منطقه ها گردشگری

تعداد زیاد جهانگردان باعث می گردد که به تجربه بازدیدکنندگان صدمه بزند و از سفر خود لذت نبرند. این برای همه شهرها صادق است و تنها برای شهرهای پرجمعیت مطرح نیست. برای حل این موضوع باید ترفندهای تازه در حوزه جهانگردی پیاده سازی گردد. افزایش تعداد زیاد دنیاگرد ها در سراسر دنیا در حال حاضر تیتر بسیاری از پست ها را به خود اختصاص داده و روز به روز در حال افزایش است این در حالی است که باعث رنجش ساکنان و مقامات محلی حوزه های جهانگردی شده است. علاوه بر این، افزایش تعداد دنیاگرد ها باعث رنجش خود مسافران نیز می گردد بنابراین صنعت جهانگردی بین المللی احتیاجمند راه چارهی برای مدیریت کردن این افزایش بی رویه است.

کارشناسان در 25امین کنفرانس دنیای جهانگردی (World Travel Monitor Forum) در پیزا ایتالیا در نهم و دهم نوامبر جمع شدند تا تدبیری بیندیشند. در این جلسه صنعتی منحصربه فرد که به دعوت مشاور IPK International برگزار گردید و به وسیله ITB برلین پشتیبانی شد، حدود 50 کارشناس جهانگردی و دانشگاهیان از سراسر دنیا، آخرین ارقام و روند فعلی جهانگردی بین المللی را نشان می دهند.

یک سفر بین المللی تحت تأثیر بیش از حد جمعیت

رولف فریتگ، مدیر عامل شرکت IPK International می گوید:

روشن است که افزایش بیش از حد دنیاگرد نه تنها به طور مستقیم بر اهداف و جاذبه های جهانگردی، زیرساخت های محلی و ساکنان تأثیر می گذارد، بلکه بر خود مسافران نیز تأثیر گذار است.

بر اساس نظرسنجی کننده دنیای Travel Monitor از 29000 مسافر بین المللی در 24 کشور اروپایی، آسیا و آمریکا در سپتامبر 2017، حدود 25 درصد از تمام جهانگردان بین المللی این احساس را داشتند که مقصدشان در امسال بیش از حد پرجمعیت بوده است. علاوه بر این، 9 درصد، معادل حدود 100 میلیون جهانگرد، گفتند که افزایش بیش از حد دنیاگرد ها در واقع بر کیفیت سفر خارج از کشور تأثیر می گذارد. در 13 درصد، این احساس در میان خانواده ها با بچه ها و نوجوانان زیر 34 سال بود. از لحاظ منطقه ها مختلف، 15 درصد آسیایی ها، 9 درصد آمریکای شمالی و 8 درصد از اروپاییان گفته اند که تجربه سفر آن ها تحت تأثیر تعداد زیادی از مسافران قرار گرفته است. از این رو، مسافران آسیایی بیشتر به مسئله افزایش دنیاگرد ها حساس هستند.

تعطیلات و مقصدها تأثیر گذار هستند

طبق گزارش World Travel Monitor، برخلاف تصورات عمومی این شلوغی ها مخصوص شهرهای بزرگ نیست. تقریبا از هر 5 مسافر 1 مسافر تعطیلات زمستانه خود را تحت تأثیر تعطیلات و ازدحام بیش از حد می دانستند. مثلا از صف طولانی اسکی احساس نارضایتی می کردند.

بقیه تعطیلات نیز به همین صورت بر روی تعداد دنیاگرد ها تأثیر می گذارد که این نشان می دهد افزایش دنیاگرد به عنوان یک مشکل عمومی برای جهانگردی محسوب می گردد. از هر ده دنیاگرد یک نفر بازدیدهای خود را تحت تأثیر تعطیلات مختلف می بیند. با توجه به پاسخ دهندگان World Travel Monitor، آسیب پذیرترین شهرهای دنیا شامل گوانجو (24 درصد)، شانگهای (23 درصد)، پکن (21 درصد)، آمستردام، استانبول (هر دو 19 درصد) و بارسلون، فلورانس و ونیز (18 درصد) هستند.

در تجزیه و تحلیل نتایج، Freitag گفت:

Overtourism به وضوح برای طبیعت، فرهنگ، مردم محلی و جهانگردان خوب نیست. با این حال، جهانگردی دنیای به حد خود رسیده است. بسیاری از مقصدها شاد خواهند شد تا بازدیدکنندگان بیشتری را در طول سال یا فصل های کوتاه ببینند؛ بنابراین جهانگردی مشکل رشد ندارد، بلکه مشکل منطقه ای و فصلی دارد!

استراتژی های محلی با احتیاج به تمام ذینفعان

سخنرانان مختلف در مجمع پیزا، احتیاج به صنعت مسافرتی بین المللی را ضروری دانستند و سعی دارند با همکاری یکدیگر بر این ازدحام دنیاگردی غلبه کنند و آن را با استراتژی هماهنگ شده ای کنترل کنند. آن ها پیشنهاد دادند که چنین استراتژی می تواند بر مسائلی نظیر مدیریت فصلی و جریان های بازدیدکننده، توسعه مزایای جهانگردی از قبیل شغل و عایدی بیشتر در میان جوامع محلی و سرمایه گذاری در زیرساخت و حفاظت از دارایی های جهانگردی تمرکز کند.

دکتر Alexis Papathanassis، مدیر موسسه جهانگردی دریایی در Bremerhaven، آلمان، شرح داد:

ازدحام دنیاگرد یک مسئله خلی محلی در یک زمان خاص در یک مکان خاص است و همواره محیط های اطراف آن مکان درگیر این مشکل نیستند. به طور کلی با مدیریت جهانگردی، ازدحام دنیاگرد یک مشکل نیست و قابل مدیریت کردن است. مهم تر از همه راه چاره ها باید در مقصدهای جهانگردی پیدا شوند مثلا باید با مشکل فصلی بودن مقابله کرد، اما جهانگردی را محدود نکرد. او تأکید کرد هر مقصد جهانگردی فرق دارد. یک میزان کلی برای همه مقصدها وجود ندارد.

ونیز overtourism را کنترل می نماید

یک شهر که به طور فزاینده ای از این ازدحام جمعیت جهانگردی رنج می برد، ونیز است که تنها 55،000 ساکن در مرکز شهر تاریخی خود دارد. والریا مینگهتی، محقق ارشد در CISET مرکز بین المللی مطالعات اقتصاد جهانگردی دانشگاه Ca Foscari در ونیز، به این انجمن گفت که ازدحام جهانگردی هزینه های بسیار بیشتری را نسبت به مزایای آن در شهر به همراه دارد، از جمله جمعیت بیش از حد، آلودگی و افزایش قیمت.

شهر ایتالیا به این ازدحام دنیاگردی مخصوصا در قسمت St Marks Square واکنش نشان داد و از ورود کشتی های کروز به طور مستقیم به آب های ساحلی جلوگیری کردند و برای جهانگردانی که قوانین محلی را نقض کنند جریمه در نظر گرفته شد.

Minghetti گفت:

سایر ایده هایی که مورد بحث قرار می گیرند؛ محدود کردن دسترسی به میدان خیابانی St. Mark یک مالیات دنیاگردی تازه و یک برنامه با اطلاعات زمان واقعی راجع به سطح بازدیدکنندگان است.

دیوید ریتز، رئیس ITB برلین، گفت:

ازدحام جهانگردی یک چالش بزرگ برای صنعت جهانگردی و جهانگردی دنیای است و به طور قطع احتیاجمند راه چاره های تازه است. این موضوع داغ در اجلاس ITB برلین در سال آینده خواهد بود که کارشناسان در خصوص مسائل و بعلاوه راه چاره های بالقوه بحث خواهند کرد.

در کنار ارزیابی های ویژه از World Travel Monitor IPK بین المللی، ITB بریتانیا در ماه ژانویه اطلاعات مهم کلیدی مربوط به World Travel Monitor را به عنوان بخشی از گزارش دنیای سفرهای دنیاگردی ITB 2017/18 منتشر خواهد نمود.

گزارش جهانگردی دنیای ITB بر اساس آخرین نتایج و سخنرانی ها در World Travel Monitor Forum است. این یک جلسه ویژه است که در آن روند جاری در صنعت جهانگردی و پیش بینی های مربوط به توسعه جهانگردی مورد بحث قرار می گیرد.

نتایج سالانه World Travel Monitor که بزرگ ترین مطالعه دنیای در خصوص رفتار مسافرت دنیای است، به وسیله IPK International در روزهای آینده در کنوانسیون ITB برلین ارائه خواهد شد.

منبع: کجارو / traveldailynews.com
انتشار: 25 آبان 1403 بروزرسانی: 25 آبان 1403 گردآورنده: masuodsms.ir شناسه مطلب: 2228

به "مدیریت افزایش بیش از حد گردشگر در منطقه ها گردشگری" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "مدیریت افزایش بیش از حد گردشگر در منطقه ها گردشگری"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید