نگاهی به پیشرفت دنیای تکنولوژی در سالی که گذشت

به گزارش مجله پیامک مسعود، خبرنگاران - سهیل بالینی: سال 97 خاتمه یافت. 365 روز مملو از اتفاقات، اختراعات و کشفیات در دنیای علم و فناوری که هرکدام ما را به شناخت بخشی از راز های دنیا هستی نزدیک می نماید. پیشرفت هایی که فیزیک کوانتوم و زیست شناسی در سال 97 داشته، همه و همه نشانه ای از سرعت غیرقابل کنترل علم و فناوری است.

نگاهی به پیشرفت دنیای تکنولوژی در سالی که گذشت

انتخاب برترین اتفاقات سال گذشته در جهانی مجذوب نماینده فناوری کار چندان ساده ای نیست. روزی نیست که شرکت های بزرگ و حتی گروه های کوچک و نوپا، ما را با اختراعات و ابداعات خود شگفت زده ننمایند. ما در خبرنگاران با آنالیز یک سال گذشته، نگاهی خواهیم داشت به مهم ترین و تأثیرگذارترین ابداعات و اختراعات جهانی علم و فناوری در سال 97.

حافظه دیجیتال در DNA

همه ما کم وبیش از این موضوع مطلعیم که DNA مجموعه ای از اطلاعات را در خود ذخیره می نماید و البته شاید اخباری مبنی بر کوشش انسان برای ذخیره اطلاعات در DNA را نیز شنیده باشید. باورنکردنی است، اما تنها چند گرم از DNA می تواند مقداری بسیار زیاد از اطلاعات را در خود ذخیره کند.

یکی از مهم ترین ابداعات علم و فناوری در سال 97، کشف راهی برای ذخیره اطلاعات در DNA است. این کشف بزرگ هرچند هنوز در مرحله آزمایش و آنالیز قرار گرفته است، اما می تواند تحولی بزرگ در فراوری حافظه های دیجیتال باشد. فرایند انتقال اطلاعات دیجیتال و ترجمه مولکولی آن کار چندان ساده ای نیست. بااین حال به نظر می رسد با کوشش های شرکت Harvard Life Lab، اولین حافظه دیجیتال ذخیره شده در دی ان ای در سال 98 به بازار بیاید.

پیشرفت رایانه های کوانتومی

علم کوانتوم مجذوب نماینده ترین اتفاقی است که در صد سال گذشته در جهانی فیزیک و نجوم اتفاق افتاده است. این علم که هر روز به شاخه های دیگر فناوری نیز منتقل می گردد تا چند سال آینده، به مرکزیت محاسباتی کامپیوتر های فوق هوشمند تبدیل خواهد شد. پیشرفت های فراوری رایانه های کوانتومی در سال 97 آن قدر زیاد بود که شرکت های بزرگ مانند مایکروسافت، فیسبوک و گوگل نیز، افراد بیشتری را در آنالیز و تحقیق فیزیک کوانتوم استخدام نمایند. بااین حال شرکت آی بی ام پیشروترین شرکت در ساخت کامپیوتر های کوانتومی است.

این شرکت ادعا نموده که کامپیوتری محاسباتی را اختراع نموده که میلیون ها بار از کامپیوتر های فعلی سریع تر است. این اختراع می تواند سرعت پیشرفت علم در رشته های فیزیک، شیمی و پزشکی را به شکلی باورنکردنی افزایش دهد. نوع فعالیت کامپیوتر های کوانتومی با سیستم 0 و 1 کامپیوتر های فعلی فرق دارد. این تفاوت باعث شده تا مدت زمان ترجمه اطلاعات از زبان رایانه به زبان انسان به کمترین زمان ممکن کاهش پیدا کند.

رباتی که می دود

ممکن است شما هم در فیلم های سینمایی، ربات هایی را دیده باشید که مشغول پریدن و دویدن با سرعت بسیار بالا هستند. اما در جهانی واقعی و پیش از سال 97، هیچ رباتی نمی توانست مانند انسان بدود و از روی موانع بپرد. توانایی های فکری ربات ها موضوعی است که فکر اغلب انسان ها را به خود مشغول نموده است. اینکه آیا روزی ربات ها به احساس و قدرت تصمیم گیری می رسند یا نه، آن قدر مجذوب نماینده و کم وبیش خطرناک است که ما پیشرفت فیزیکی ربات ها را فراموش نموده ایم.

دراین بین Boston Dynamics رباتی ساخته که می تواند مانند انسان بدود. این ربات را در کنار ربات های مکانیک و جراح بگذارید تا کمی از حس مشاهده آینده در فکر شما نیز پدید بیاید. با پیشرفت محاسباتی، ربات های دونده می توانند در علوم نظامی، امنیت شهر ها و حتی آزمایش هایی که برای انسان خطرناک است، استفاده شوند.

چاپگر های 3D Metal

با نگاه به نام این اختراع به راحتی متوجه می شویم که به زودی چاپگر های سه بعدی پرینت فلز نیز به خانه ها کاربران راه پیدا خواهد نمود. البته فناوری پرینت فلز چند سالی است که اختراع شده و حتی پرینتر های سه بعدی برای ساخت قطعات فلزی نیز فراوری شده است. با این حال سال 97 سالی بود که این پرینتر ها برای عموم نیز قابل استفاده شد.

سال آینده می توانید قطعه ای از خودرو که خراب شده را در خانه خودتان پرینت کنید. سوراخ یک لوله فلزی را برطرف کنید و حتی خطرناک تر از آن، یک سلاح فلزی کامل را برای خود پرینت کنید. پیشرفت چاپگر های سه بعدی در سال 97 باعث شده است که پرینت هر چیزی از جنس فلز و انواع پلیمر، بدون مشکل و با قیمتی پایین امکان پذیر باشد.

هدست مترجم گوگل

اپلیکیشن های زیادی هستند که کوشش می نمایند تا ما را به ترجمه همزمان نزدیک نمایند. این اپلیکیشن ها پس از شنیدن صدای فرد و سرانجام صحبت او، متن ترجمه شده را در اختیار کاربر قرار می دهند. اما هدفون مترجم گوگل که با نام Pixel Buds پا را فراتر از این گذاشته. با استفاده Pixel Buds و یک گوشی هوشمند اندرویدی می توانید تجربه ای نزدیک به ترجمه همزمان را در اختیار داشته باشید.

متأسفانه مترجم آنلاین گوگل در زبان فارسی از پیشرفت لازم برخوردار نیست، اما اگر به زبان انگلیسی مسلط هستید و قصد دارید برای مثال از کشوری اسپانیایی زبان تماشا کنید، Pixel Buds می تواند به یاری شما بیاید. این هدست که حدود 150 دلار قیمت دارد، نزدیک ترین اختراع به یک جامعه جهانی هم زبان است. گوگل ادعا نموده که نسخه دوم این هدست را در سال 2020 به بازار معرفی خواهد نمود.

بازگشت PDA

15 سال قبل، پی دی ای ها بخشی جدایی ناپذیر از زندگی انسان بودند. دستگاهی که نسل جوان تر از مخاطبان خبرنگاران احتمالاً با آن آشنایی ندارند. پی دی ای وسیله ای بود که از یک صفحه نمایش، یک کیبورد و سیستم عاملی هوشمند بهره می برد. اغلب پی دی ای ها که به سیستم ویندوز موبایل یا لینوکس مجهز بودند، برای انجام فعالیت های کاری و روزمره، مورد استفاده قرار می گرفتند.

شرکت پلنت جمنای (Gemini) چند سالی است که برنامه ریزی خاصی را برای ارائه دوباره پی دی ای ها به بازار داشته است. Gemini PDA یک دستگاه چندکاره است که به صورت همزمان از سیستم عامل لینوکس، اندروید و ویندوز 10 بهره می برد. این پی دی ای توانایی استفاده به عنوان یک گوشی هوشمند را نیز در خود جای داده و می تواند به گزینه ای مجذوب نماینده برای برنامه نویسان تبدیل گردد.

گوشی های خمیده و تاشو

پیش ازاین در خبرنگاران به آنالیز گوشی های خمیده شرکت سامسونگ و هواوی پرداخته ایم. این گوشی ها که البته طراحی متفاوتی دارند، اولین قدم برای ساخت گجتی هستند که بتوان به صورت همزمان از آن به عنوان گوشی و تبلت استفاده کرد. البته هر دو دستگاه فاصله زیادی تا یک گجت ایده آل دارند.

گوشی خمیده سامسونگ که از سه صفحه نمایش بهره می برد، طراحی چندان مجذوب نمایندهی ندارد و بیشتر شبیه گوشی های دو صفحه نمایشی و قدیمی شرکت نوکیا است. هواوی از سوی دیگر هرچقدر کوشش نموده تا به یک صفحه نمایش کاملاً صاف در حالت تبلت دست پیدا کند، باز هم نتوانسته مشکل لولای خمیده صفحه نمایش این گوشی را برطرف کند.

فرود اینسایت بر سطح مریخ

دنور در کالیفرنیا شهری بود که برای فرستادن مریخ نورد اینسایت انتخاب شد. این مریخ نورد در تاریخ 5 می (15 اردیبهشت) سفر خود را به مریخ شروع کرد و در تاریخ 15 آذر 97 در عملیاتی نفس گیر بر سطح مریخ نشست. اینسایت بیش از 484 میلیون کیلومتر را در شش ماه و نیم طی کرد تا عملیاتی بی نظیر را در مریخ پایه گذاری کند.

عملیات رسمی اینسایت در مریخ سه ماه طول کشید و این مریخ نورد توانست اطلاعات و تصاویری مهم از سطح مریخ، باد های وزیده شده در سطح این سیاره و تغییرات فصلی مریخ را در اختیار دانشمندان قرار دهد.

انتقال فکر

3 سال قبل گروهی از دانشمندان وسیله ای برای انتقال فکر افراد بدون صحبت کردن ساختند. در سالی که گذشت این گروه با پیشرفت این فناوری توانسته اند تفکر سه فرد مختلف را به هم متصل نمایند. این فناوری که شبکه اجتماعی فکری نام دارد می تواند به زودی به یک استاندارد تازه در جهانی اجتماعی ما تبدیل گردد.

جهانیی را تصور کنید که در آن چندین پزشک بتوانند به صورت همزمان با فکر بیمار در ارتباط باشند، دانشمندانی که از سرتاسر جهان بتوانند بدون حتی یک کلمه صحبت، از افکار یکدیگر با خبر شوند و ورزشکارانی که از فکر همبازیان خود و تصمیم گیری های آن ها مطلع باشند. البته چنین فناوری می تواند در موضوعات منفی تر مانند جاسوسی و جنگ نیز مورد استفاده قرار بگیرد.

حس گر حرکتی وای فای

وای فای به یک استاندارد بین المللی تبدیل شده است. به ندرت مکانی را می توانید پیدا کنید که سیگنالی از یک مودم وای فای در آن وجود نداشته باشد. استفاده آشنا از وای فای، انتقال داده ها به وسیله گجت های دیجیتال به مودم است، اما دانشمندانی از کالیفرنیا توانسته اند کاربردی تازه برای سیگنال های وای فای کشف نمایند.

با استفاده از این فناوری می توان تمامی حرکات موجودات زنده را در موقعیت نزدیک به مرکز وای فای پیگیری و ثبت کرد. کوچک ترین حرکت ما به عنوان یک کاربر در اتاقی دیگر، می تواند به وسیله این فناوری ثبت گردد. سنسور حرکتی وای فای تحولی مهم در جهانی فراوری دزدگیر و دوربین های حفاظتی است. بااین حال این فناوری می تواند برای مقاصد منفی مانند دزدی و جاسوسی نیز استفاده گردد.

کفش های فراورینماینده برق

جهانیی را تصور کنید که در آن کفش های شما به صورت بی سیم بتوانند حجم زیادی از دستگاه های دیجیتال مانند گوشی، ساعت و سیستم های پزشکی همراه را شارژ نمایند. باورکردنی نیست، اما کفش های شارژر نیز اختراع شده اند. این کفش ها که از دو فناوری مختلف برخوردارند می توانند بسیاری از گجت های همراه را شارژ نمایند.

فناوری اول در هنگام فشار وارد شده به کفش، برق فراوری می نماید و فناوری دوم نیز با رها شدن کفش از زمین، مقداری الکتریسیته فراوری می نماید. این کفش های هوشمند می توانند اندازه حرکت، نوع قدم برداشتن، زمان و مسافت طی شده و حتی وزن کاربر را نیز در خود ذخیره نمایند.

آیرون من در جهانی واقعی

علاقه مندان به جهانی فناوری، با شخصیت Iron Man در مجموعه فیلم های مارول آشنایی دارند. استارت آپی در انگلستان، لباسی طراحی نموده که شباهت زیادی به پوشش آیرون من دارد. سه موتور جت در این لباس جاسازی شده که می تواند حرکات کاربر را در تمامی جهات کنترل کند.

پوشیدن و استفاده از این لباس برای افراد عادی چندان ساده نیست، اما یکی از ژیمناست هایی که این لباس را آزمایش نموده توانسته در سومین امتحان، بدون مشکل از پوشش پرنده این شرکت استفاده کند. خرید این لباس چندان ساده نیست و باید 440 هزار دلار برای خرید تازه ترین اختراع این استارت آپ پرداخت کنید.

پ

منبع: برترین ها
انتشار: 20 مهر 1403 بروزرسانی: 20 مهر 1403 گردآورنده: masuodsms.ir شناسه مطلب: 2200

به "نگاهی به پیشرفت دنیای تکنولوژی در سالی که گذشت" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "نگاهی به پیشرفت دنیای تکنولوژی در سالی که گذشت"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید