سامسونگ همچنان نتوانسته کاربران را برای خرید گوشی تاشو متقاعد کند

به گزارش مجله پیامک مسعود، اگرچه دو گوشی تاشو نو سامسونگ فوق العاده عالی و حتی تا حدودی هم بهتر از نسل قبل هستند اما شرکت هنوز نتوانسته ما را متقاعد کند این گوشی ها ارزش خرید بیشتری در مقایسه با گوشی های معمولی دارند.

سامسونگ همچنان نتوانسته کاربران را برای خرید گوشی تاشو متقاعد کند

گوشی های تاشو، ایده فوق العاده مجذوب کنندهی هستند. منظورم این است، یک گوشی هوشمند عالی را با تبلت ادغام کنید، هر زمان هم که به یکی از این دو احتیاج داشتید، کافی است یا نمایشگر را تا و یا باز کنید. چه چیزی از این بهتر؟ درست مثل فیلم های علمی تخیلی که البته در آن جا گوشی های هوشمند خیلی نوآورانه تر و البته غیر واقعی تر از چیزی که واقعیت به ما اجازه می دهد به نظر می رسیدند.

فیلم های علمی تخیلی، تراوشات فکر افرادی هستند که از کلیشه فرار می نمایند و می خواهند ایده هایی را که دست نیافتنی و یا به عبارتی دست پیدا کردن به آن ها سختی ها و چالش های خاص خود را دارد، در قالب فیلم عملی نمایند. این افراد فکریت و تخیل بسیار قدرتمندی دارند و همواره از دنیا محدود اطراف خود، بزرگ تر می اندیشند. البته از این حرف قصد نداریم به نویسنده های توانمند فیلم ها و سریال های معمولی (منظور از معمولی، آن دست فیلم هایی هستند که علمی و تخیلی نیستند) بی احترامی کنی، چون حتی ایده یک سری از نویسندگان فیلم های علمی تخیلی هم کلیشه ای و کسل نماینده از آب در می آید.

در دنیای گوشی های هوشمند هم دقیقا چیز مشابهی دیده می گردد. یک سری از شرکت ها بزرگ تر از دنیای اطراف خود می اندیشند، مهندسانی با قوه تخیل استثنائی دارند، توانایی هایی که به آن ها اجازه می دهد هر ایده ای را هرچند برای شرکت های دیگر غیرممکن، عملی نمایند و یک صنعت را به یک باره متحول نموده یا راستا آن را به طور کلی تغییر دهند. این داستان ما با شرکت های فعال در زمینه فراوری گوشی هوشمند از نوع تاشو و در این مطلب هم به طور خاص، سامسونگ است. شرکتی که در نقش همان نویسنده خبره فیلم های علمی تخیلی ظاهر شده اما بعد از مدتی فعالیت، دارد درجا می زند.

کار سامسونگ در طراحی گوشی تاشو عالی است، اما …!

سامسونگ کاری نموده کارستان! گوشی های تاشویی که شرکت می سازد فوق العاده باکیفیت، زیبا، مقاوم و قدرتمند هستند و می توانند احتیاج کاربران را در بخش های مختلف به راحتی رفع نمایند. بعضی از کاربران حتی آن ها را بهتر و کاربردی تر از گوشی های معمولی می دانند. اگرچه شرکت های دیگری هم در این زمینه فعالیت می نمایند و عملکردشان هم واقعا خوب است اما اعتمادی که به گوشی های سامسونگ شده، به نمایندگان آن ها نمی گردد چرا که سامسونگ هم نام بزرگ تری دارد و هم سابقه بیشتر.

گلکسی فولد به معنای واقعی کلمه تجربه بدی بود. سال بعد شرایط بهتر شد، دو سال بعد همه چیز دگرگون شد و سه سال بعد یعنی اکنون، می بینیم که تا حدودی شرایط بهتر شده است اما نه به صورت خیلی چشمگیر و قابل توجه. دقیقا همین درجا زدن سامسونگ هم ما را دو دل نموده است. البته نه به طور کل نسبت به فناوری تاشو، بلکه به خرید مدل هایی که اکنون در دسترس قرار دارند. چرا کسی باید یک گوشی معمولی که دارد را رها کند و گوشی تاشو بخرد؟ چرا کسی که می تواند با پرداخت 1000 دلار، یک گوشی معمولی عالی بخرد، باید 1800 دلار پول بدهد تا گوشی با نمایشگری 1 اینچ بزرگ تر دریافت کند؟ یا چرا باید 1000 دلار بپردازد که در نهایت مجبور گردد برای پاسخ به پیغام یک شخص، گوشی را باز کند (نه قفل گوشی را، بلکه خود گوشی را چون اینجا دنیای گوشی های تاشو است!)؟

البته این نقدها بیشتر متوجه زد فولد است تا زد فلیپ. مورد دوم هم قیمت معقول تری دارد هم بیشتر شبیه به یک گوشی معمولی است. مجذوب کنندهیت بیشتر را هم می توان چاشنی کار کرد تا بالاخره هر طور شده، خرید این گوشی علت موجهی پیدا کند. اما کاری که سامسونگ و سایر شرکت های فعال در زمینه فراوری گوشی هایی شبیه به زد فولد باید انجام دهند این است که کاربران را متقاعد نمایند این گوشی نه که می تواند بلکه باید جانشین گوشی معمولی شما گردد.

وقتی نخستین بار استیو جابز از آیفون رونمایی کرد را به خاطر دارید؟ یا مراسم رونمایی از نخستین گوشی نوت؟ آن موقعی که دیگر احتیاج کاربران برای اینکه رفع گردد، به فضایی بیشتر از 4 یا 4.5 اینچ احتیاج داشت، به رابطی هوشمند و پردازنده احتیاج داشت، باید به حافظه داخلی بیشتری مجهز می شد، باید عکس می گرفت و بسیاری باید های دیگر. درست در همان لحظات بود که سامسونگ و اپل تصمیم گرفتند یک استراحت بیش از یک دهه ای به نوکیا و سایر برندها بدهند و ابزار نو و کاربردی تری را برای رفع کردن احتیاج کاربران به آن ها بدهند. در آن موقع مردم گوشی های سری گلکسی نوت را نمی خریدند چون برایشان کلاس محسوب می شد، می خریدند چون احتیاجشان را به شکل بهتری رفع می کرد. اما اگر واقع بین باشیم، آیا می گردد چنین حرفی را الان درباره گوشی های تاشو زد؟

در حال حاضر بدترین نکته ای که راجع به گوشی های تاشو وجود دارد این است که یک سری از قابلیت های خوب گوشی های معمولی را ندارد. برای مثال آن را مقایسه کنید با گلکسی S22 اولترا. هم کوچک تر هست، هم قطورتر است، هم سنگین تر است و هم اینکه در مدل پایه، 600 دلار قیمت بیشتری دارد. از آن طرف گلکسی S22 اولترا باتری بزرگ تری دارد، دوربین های قدرتمندتری دارد، نمایشگر آن بدون هیچ مسئله ای از قلم S-Pen پشتیبانی می نماید و از همه مهم تر، خود قلم درون گوشی تعبیه شده است. اگرچه وقتی زد فولد 4 باز می گردد به شکل محسوسی بزرگ تر نشان می دهد اما گوشی های معمولی هم آنقدرها کوچک نیستند که بخواهیم این همه نقطه قوت آن ها را فقط در مقابل 1 اینچ بزرگ تر بودن از دست بدهیم.

سامسونگ می داند که بعضی از کاربران هنوز نتوانسته اند به این نتیجه برسند که اصلا چرا باید این همه موارد خوب را از دست بدهند؟ تازه این ضعف هایی که گفته شد تمام ماجرا نبود. گوشی های تاشو، حداقل آنچه که در آنالیز اخیر فهمیدیم، در صورتی که هوا سر یا گرم گردد، دچار حباب گرفتگی می شوند. این مشکل شاید فراگیر نباشد اما وجود دارد ولی در گوشی های معمولی کمتر خبری از آن می شنویم. باید هم خیلی با احتیاط با نمایشگر آن رفتار کنید چون نه تنها آسیب پذیر است بلکه اگر آسیبی هم ببیند باید هزینه زیادی برای تعمیر آن پرداخت کنید.

سامسونگ می داند هنوز دلایل خوبی به کاربران نداده در نتیجه در وب سایتش آمده و اینکه کاربر می تواند گوشی را به صورت نیمه باز روی میز بگذارد و با نیمی از آن فیلم تماشا کند را به عنوان یک عامل مجذوب کنندهیت برای گوشی معرفی نموده است. این هم شد علت؟! در واقعیت ما به نمایشگری که در پایین قرار می گیرد، پایه می گوییم که می گردد با خرید یک کیف 10 دلاری هم به آن دسترسی داشت. یا اصلا یک سری وسایل گذاشت پشت گوشی. اینطوری حداقل 600 دلار در جیب مان باقی می ماند و خیالمان راحت است که یک گوشی خوب هم داریم. می خواهید بگویید لذت فیلم تماشا در نمایشگر بزرگ این گوشی یک چیز دیگری است؟ وقتی گوشی تا می گردد که با آن فیلم ببینید، نصف صفحه از دست می رود و در این حالت دیگر چه لذت بردنی در کار است؟ آن وقت باید در یک نمایشگر کمتر از 4 اینچی به تماشای فیلم بپردازید که کلا هدف اصلی را زیر سوال می برد.

مولتی تسکینگ، برترین قابلیت گوشی های تاشوی شبیه به زد فولد است

اگر بخواهیم یک نقطه قوت برای گوشی های تاشو بگوییم که واقعا هم عامل مهمی باشد، مولتی تسکینگ است. شما به لطف بهینه سازی های نرم افزاری که روی این محصولات اجرا شده، می توانید دو، سه یا حتی گاها چهار اپلیکیشن را هم در کنار هم اجرا و با آن ها کار کنید. این قابلیت معرکه است و اصلا انکارش نمی کنیم. اینکه بتوانم در یک صفحه از نمایشگر مرورگرم را باز کنم و در صفحه بعدی اپلیکیشن یادداشت من باز باشد تا بتوانم موارد مختلف را بنویسم واقعا عالی است، یا در یک صفحه ویس گوش دهم و در صفحه بعدی نکته برداری کنم واقعا قابلیت مجذوب کننده و راحت تری است تا اینکه بخواهم نوار اعلانات را پایین بکشم یا به صفحه یک اپلیکیشن بروم تا بتوانم آن را به طور کامل کنترل کنم. به صورت کلی صفحه بزرگ خوب است؛ هم برای بازی کردن، هم کتاب خواندن، هم فیلم تماشا کردن.

تمام این مزیت ها راجع به تبلت ها هم وجود دارد و با تجهیز گلکسی زد فولد 4 به سیستم عامل اندروید 12L، سامسونگ نشان داد که این گوشی رسما یک تبلت با قابلیت کوچک تر شدن است. اگرچه این نشانه خوبی است و اندروید 12L هم طی مدت زمانی که زیر نظر گوگل برای توسعه قرار داشت بهبودی های فراوانی را به خود دیده اما با این حال باز هم یک سری از اپلیکیشن ها هستند که اصلا به درستی در نمایشگر بزرگ این گوشی ها به نمایش گذاشته نمی شوند. یک سری از اپ ها هم که گویا نمایشگر تاشوی یکپارچه را با گوشی های تاشوی دو بخشی مثل مایکروسافت Duo اشتباه گرفته و به شکل عجیبی اجرا می شوند.

سامسونگ اما توانسته عملکرد فوق العاده ای در بهبود این شرایط داشته باشد. نمی گوییم گوشی های تاشو عملکرد خوبی در این زمینه ندارند، آن ها واقعا فوق العاده اند اما حرف مان این است که اصلا چیز خیلی مجذوب کننده تری در مقایسه با گوشی های معمولی ندارند. حداقل نه چیزی که شما فکرش را می کردید. جز اینکه تا می شوند و امکان اجرای چند اپلیکیشن را به صورت همزمان دارند. برای همین باید حداقل 1800 دلار بپردازید؛ دقت کنید، حداقل!

در حال حاضر متأسفانه یا خوشبختانه گوشی های تاشوی شبیه به زد فولد فقط گوشی هایی بزرگ، سنگین، گران قیمت، با مقاومت پایین و نه چندان کاربردی هستند که اصلا متناسب با احتیاج فعلی کاربران طراحی نشده اند. به نظر می رسد دفعه بعد، شرکت ها باید از کاربران بپرسند که چه طراحی بیشتر به کارشان می آید و سپس بیایند یک زیست بوم فوق العاده حرفه ای و مجذوب کننده را حول محور آن طراحی نمایند. سپس تمام این تجربیات خوب را در قالب یک محصول راهی بازار نمایند. چه چیزی بهتر از این؟ و در عین حال، چه چیزی بدتر از این که یک گوشی فراوری گردد با عملکرد بد و بدون اینکه اصلا احساس احتیاجی پیرامون آن وجود داشته باشد، هر سال هم اندکی به قابلیت های آن اضافه گردد اما مهم ترین بخش یعنی نرم افزار همچنان مشکلاتی داشته باشد؟ نمی خواهیم بگوییم آینده ای برای گوشی های تاشو نیست، حرفمان این است که سامسونگ با زد فولد 4، نتوانسته ما را متقاعد کند یک گوشی تاشو ارزش خرید بیشتری از گوشی معمولی دارد.

به اپل نگاه کنید؛ شرکت آمریکایی می داند باید چگونه محصولاتش را به فروش برساند. مثلا مک، آیپد، آیپد پرو، آیفون و… همگی در بیشترین اندازه به فروش می رسند اما اپل تمام آن ها را به لطف iClopud و اپ استور، به بی نظیرترین و استثنائی ترین شکل ممکن در کنار هم قرار می دهد. یک زیست بوم فوق حرفه ای که تجربه ای بی نظیر را در اختیار کاربران می گذارد. شما با پول گلکسی زد فولد 4 می توانید یک آیفون 13 و آیپد مینی خریداری کنید، تازه کمی پول هم ذخیره کنید و چیزهای بیشتری هم بدست بیاورید.

بنابراین …؟

بنابراین به نظر می رسد همچنان گوشی های تاشو به بلوغ کامل نرسیده اند و نمی توانند در این حالت، کاربران را متقاعد نمایند که ارزش خرید بیشتری دارند. گوشی تاشو زمانی خوب خواهد شد که حمل و نقلش سخت نباشد، سبک باشد، باریک باشد، تلفیقی از برترین قابلیت های یک گوشی و تبلت باشد، نرم افزار بهینه ای داشته باشد، هر سال چشم انتظار بهبود چشمگیر آن نباشیم و بسیاری موارد دیگر که متأسفانه فعلا بیشتر آن ها وجود دارند. بنابراین عاشقان گوشی های تاشو باید اندکی صبر نمایند و بعد برای آن هزینه نمایند چون هنوز این فناوری نوپاست و احتیاج به زمان دارد.

خود سامسونگ هم انتظار دارد فروش این گوشی ها تا سال 2025 بیشتر از گوشی های سری گلکسی S گردد؛ یعنی شرکت امیدوار است حداقل دو سال دیگر بتواند تحولی در طراحی گوشی های تاشو ایجاد کند. من با خود فکر می کنم و به این نتیجه می رسم که وقتی سامسونگ برای اینکه گوشی ضد آب بماند، مجبور شده از لولاهایی استفاده کند که در نتیجه هم باعث چین خوردگی بیشتر نمایشگر شده و هم آن را قطورتر می نماید، یعنی این فناوری هنوز آنقدر نوپا هست که برای بهتر شدن، باید در یک زمینه بدتر گردد. پس فعلا زود است که بخواهم به آن اعتماد کنم. هرچند باز هم این نظر شخصی است. باید دید آیا سامسونگ تا سال 2025 تحولی را که مد نظر ماست در گوشی تاشو خود ایجاد می نماید یا خیر.

حال فکر می کنید آیا سامسونگ می تواند در طراحی گوشی تاشو انقلابی ایجاد کند؟ لطفاً نظرات خود را هم در این رابطه با ما در میان بگذارید.

منبع: The Verge

منبع: دیجیکالا مگ
انتشار: 27 مرداد 1401 بروزرسانی: 27 مرداد 1401 گردآورنده: masuodsms.ir شناسه مطلب: 1988

به "سامسونگ همچنان نتوانسته کاربران را برای خرید گوشی تاشو متقاعد کند" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "سامسونگ همچنان نتوانسته کاربران را برای خرید گوشی تاشو متقاعد کند"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید