10 راه ساده برای ثبت یک عکس ضد نور جذاب
به گزارش مجله پیامک مسعود، اگر به دنبال راهی ساده برای افزودن بعدی جدید به عکس های موبایلی خود هستید پیشنهاد می کنیم عکاسی سیلوئت (Silhouette) را امتحان کنید. در فارسی از تکنیک سیلوئت با نام عکاسی ضد نور هم یاد می گردد. عکاسی ضد نور فرصت هایی فراتر از آنچه تصورش را می کنید در اختیارتان قرار خواهد داد. ضد نور تکنیکی است که اجازه می دهد اشکالی جذاب، حسی ویژه و حال وهوایی رمزآلود و مرموز در عکس ایجاد کنید. از این تکنیک می توانید هم در فضاهای خارجی و هم در فضاهای داخلی به شکلی موثر بهره ببرید. یک عکس ضد نور تخیل بیننده را تحریک نموده و تمایل او را برای جست وجو کردن در تصویری که تمام رمز و رازهایش را در نگاه اول فاش نمی کند افزایش می دهد. در اینجا به معرفی 10 نکته در خصوص عکاسی ضد نور خواهیم پرداخت که یاری می نمایند با گوشی موبایل خود عکس های بهتری بگیرید. با مدرسه آموزش عکاسی موبایل خبرنگاران مگ همراه باشید.

1. برای عکاسی ضد نور سوژه ای قدرتمند انتخاب کنید
هنگام عکاسی با تکنیک ضد نور انتخاب سوژه ای با شکل قدرتمند و قابل تشخیص از اهمیت بالایی برخوردار خواهد بود. در یک عکس سیلوئت معمولا جزییات بسیار کمی از سوژه دیده می شود و درنتیجه این شکل کلی سوژه است که موفقیت یا شکست عکس را رقم خواهد زد. انسان ها، درختان، ساختمان های جالب یا حتی پرندگان در حال پرواز می توانند سوژه های خوبی برای عکاسی ضد نور باشند.
احتمالا سوژه های انسانی جذابیت بیشتری را به عکس خواهند بخشید چراکه با تحریک ذهن مخاطب نسبت به تصور این که سوژه کیست یا چه قیافه ای دارد حس رمزآلود بیشتری را در عکس ایجاد خواهند کرد.
2. به جای پس زمینه روی سوژه فوکوس کنید
مطمئن شوید که هنگام دریافت عکس فوکوس دوربین روی سوژه باشد و نه روی پس زمینه. بخش قابل توجهی از جذابیت عکس های سیلوئت به تباین میان سوژه تیره و پس زمینه ای برمی شود که ممکن است بسیار جذاب و سرشار از جزییات هم باشد. برای ایجاد این تاثیر سوژه باید در فوکوس کامل قرار بگیرد تا لبه هایی شفاف و تیز بسازد.
پس هرقدر هم که از فضای پس زمینه خوشتان آمده نباید فراموش کنید باید فوکوس دوربین گوشی را به شکلی فریب دهید که فکر کند شما سوژه را مدنظر دارید. اگر گوشی شما امکان قفل کردن فوکوس را دارد بهتر است پیش از دریافت عکس فوکوس را روی سوژه قفل کنید.
3. رو به منبع نور عکس بگیرید
این حقیقت که سنسور دوربین های دیجیتال نمی تواند همانند چشم انسان جزییات موجود در سایه ها را کشف کند باعث می شود بتوانید با عکاسی کردن به سمت نور تاثیر سیلوئت را تقویت کنید. برای دریافت سیلوئت های عالی ضروری است نوردهی دوربین گوشی را برای بخش های پرنور صحنه تنظیم کنید؛ به گونه ای که جزییات این بخش ها حفظ شود. با این کار سوژه در بخش سایه های بسیار تاریک قرار خواهد گرفت و این همان تاثیری است که ما می خواهیم.
اگر در فضای خارجی عکاسی می کنید بهتر است خورشید در ارتفاع پایینی قرار داشته باشد. به زبان دیگر در حوالی طلوع یا غروب خورشید یا در روزهای زمستانی که خورشید در ارتفاع پایین تری واقع شده است شرایط برای عکاسی ضد نور با استفاده از نور مستقیم خورشید بهتر است. گاهی ممکن است ایجاد تاثیر لنز فلیر هنگام عکاسی به سمت خورشید مشکل ساز شود ولی می توانید این مشکل را با قرار دادن سوژه درست در برابر خورشید حل کنید. نباید فراموش کنید فوکوس را روی سوژه قرار دهید ولی نوردهی را برای بخش های پرنور پس زمینه تنظیم کنید.
4. در فضاهای داخلی از نور درها و پنجره ها بهره ببرید
برای دریافت عکس های ضد نور حتما لازم نیست در فضای باز قرار داشته باشید. در حقیقت عکاسی در فضاهای داخلی هم می تواند راهی عالی برای ساختن حس رمزآلود باشد. اگر قصد دارید عکاسی سیلوئت در فضای داخلی را امتحان کنید به یاد داشته باشید که معمولا در این حالت فضای اطراف سوژه هم در سایه قرار خواهد گرفت و تنها بخش کوچکی از تصویر به وسیله منبع نور خارجی روشن خواهد شد.
نباید فراموش کنید در این حالت با توجه به کم بودن نور کلی صحنه باید برای جلوگیری از تار شدن تصویر دوربین را محکم و ثابت نگه دارید یا از یک سه پایه بهره ببرید.
5. سوژه را کادربندی کنید
قرار دادن سوژه در کادری از اشیای اطراف آن نظیر درختان، ساختمان ها یا پنجره همواره یک تکنیک ترکیب بندی خوب است.
در عکاسی ضد نور این اشیای احاطه نماینده هم بسیار تیره می شوند و می توانند اشکالی جالب را در تصویر ایجاد نمایند. از این رو می توانید با قرار دادن سوژه در میان این اشیا توجه بیشتری را به سوی آن متمرکز کنید.
6. تصویر را ساده نگه دارید
برای رسیدن به بهترین نتیجه از سوژه هایی عکاسی کنید که اشکال و خطوط متمایز و قابل تشخیص دارند. برای مثال یک پیکره انسانی منفرد بسیار بهتر از چند پیکره است که بخش هایی از آن ها در تصویر روی هم قرار گرفته و شکلی ناواضح و گیج نماینده پدید آورده است.
توجه خود را بیش از هرچیز روی خطوط کلی دور سوژه متمرکز کنید چراکه در تصاویر سیلوئت حالت چهره و جزییاتی از این دست قابل تشخیص نخواهند بود. همچنین بهتر است فضای اطراف سوژه را هم تا جای ممکن ساده و منظم نگه دارید تا سوژه بیش از پیش در عکس برجسته شود.
7. از زاویه دید پایین عکاسی کنید
کم کردن ارتفاع و عکاسی از زاویه دید پایین باعث می شود پس زمینه مزاحمت کمتری در عکس شما ایجاد کند. زاویه دید پایین بر جذابیت عکس می افزاید و استفاده از آن هنگام عکاسی با موبایل راحت تر است.
از این که برای عکاسی زانو بزنید یا حتی از آن بهتر روی زمین دراز بکشید نهراسید.
8. از حالت های دراماتیک آسمان بهره بگیرید
آسمان می تواند با افزودن الگوهایی جالب به عکس جذابیت آن را بالا ببرد؛ پس همواره توجه ویژه ای نسبت به آسمان داشته باشید. برای مثال اگر هنگام طلوع یا غروب خورشید از آسمان عکاسی کنید عکس شما مملو از رنگ های نارنجی و قرمز درخشان خواهد بود.
اگر از آسمانی آبی با ابر عکاسی کنید ممکن است ترجیح دهید برای رسیدن به یک آسمان دراماتیک تیره با لکه های ابر روشن تصویر خود را به سیاه وسفید برگردانید.
9. به ثبت حرکت بپردازید
ثبت حرکت روش خوب دیگری است برای افزایش جذابیت عکس. البته برای ثبت کردن موثر حرکت باید از سرعت شاتر بالاتری بهره ببرید و برای این کار به نور مناسب احتیاج خواهید داشت.
اگر گوشی شما از قابلیت عکاسی پی درپی سریع (Burst) پشتیبانی می نماید از آن برای ثبت یک توالی از عکس ها بهره ببرید. سپس قادر خواهید بود از میان آن ها عکسی را که در آن سوژه بهترین حالت را دارد انتخاب کنید.
10. کنتراست عکس را هنگام ویرایش افزایش دهید
گاهی اوقات عکس ها برای متعادل شدن نور و برش احتیاج به اندکی ویرایش دارند. برای قدرتمندتر شدن تصاویر سیلوئت می توانید هنگام ویرایش آن ها اندکی کنتراست عکس را بالا ببرید. ممکن است افزودن تیرگی حاشیه (Vignette) به لبه های عکس هم با بالا بردن تمرکز روی مرکز تصویر به بهتر شدن آن یاری کند.
برای ویرایش عکس می توانید از اپلیکیشن Snapseed بهره ببرید که یکی از بهترین اپلیکیشن های ویرایش عکس موجود است.
منبع: Mobiography
منبع: دیجیکالا مگ