اگر فشار خون بالا دارید هرگز این 8 ماده غذایی را نخورید
به گزارش مجله پیامک مسعود، فشار خون بالا یکی از مهم ترین عوامل مرگ و میر به خصوص در جوامع پیشرفته است. عدم تحرک کافی، پشت میز نشینی و خوردن غذاهای آماده، فست فودی و چرب در کنار مسئله وراثت از جمله عوامل اصلی ابتلا به بیماری فشار خون بالا یا پرفشاری خون هستند. اگر دچار بیماری فشار خون بالا هستید باید زیر نظر پزشک دارو مصرف کنید، ورزش کنید و تحرک داشته باشید و از خوردن یکسری مواد غذایی پرهیز کنید. اما کدام مواد غذایی برای افراد با فشار خون بالا مضر هستند؟ 8 ماده غذایی بسیار مضر که سبب بالا رفتن فشار خون می شوند را از سایت در مجله خبرنگاران بخوانید.
1- گوشت های تولید شده
یکی از علت های فشار خون بالا تغذیه اشتباه است. از سوی دیگر گوشت های تولید شده مثل سوسیس و کالباس سرشار از سدیم هستند چرا که عموما با نمک مزه دار و نگهداری می شوند.
حدود 70 گرم گوشت تولید شده حاوی 500 میلی گرم سدیم است. افزودن نان، پنیر، چاشنی و ترشی این مقداری سدیم و نمک را چندین برابر هم می نماید. اگر تمایل به خوردن این مواد غذایی دارید خودتان در منزل دست به کار شوید و درست کنید. را بخوانید.
2- پیتزا آماده و یخ زده
تقریبا تمام انواع پیتزا از علت های فشار خون بالا به عنوان غذا هستند. تمام پیتزاها معمولا ترکیبی از گوشت، پنیر، سس گوجه فرنگی و نان هستند. این مواد هر کدام حاوی مقداری سدیم هستند. در این میان پیتزاهای یخ زده که به صورت آماده عرضه می شوند برای افرادی که فشار خون بالا دارند بسیار خطرناک تر هستند. برای نگه داشتن طعم پیتزاهای منجمد به آن ها مقدار زیادی نمک اضافه می نمایند. یک عدد پیتزای منجمد معمولا حاوی 700 میلی گرم یا حتی بیشتر سدیم است. هر چه پیتزا ضخیم تر و پر و پیمان تر باشد هم مقدار این سدیم بیشتر است.
3- انواع ترشی و شور
برای نگهداری طولانی مدت مواد غذایی باید به آن ها نمک افزود. در این میان نمک در موادی مثل خیارشور و انواع ترشی و شور به میزان زیادی ذخیره می گردد و خیار مثل یک اسفنج نمک را به خودش جذب می نماید.
سبزیجات به صورت کنسرو سدیم زیادی در خود ذخیره می نمایند. برای مثال یک شیشه کوچک کلم شور حداقل 390 میلی گرم سدیم دارد.
4- سوپ های آماده و کنسروی
یکی دیگر از عوامل و علت های فشار خون بالا در کسانی که مستعد این بیماری هستند استفاده از سوپ های آماده و کنسروی است. سوپ های آماده یا کنسروی سرشار از سدیم هستند و علاوه بر این فشار و انباشت ایجاد شده برای کنسرو و بسته بندی می تواند عوارض بدی برای فشار خون داشته باشد.
5- رب گوجه فرنگی کنسروی
طبق یک قانون نوشته شده تمام محصولات به دست آمده از گوجه فرنگی باید با مقادیر زیادی نمک آماده شوند تا عمر بیشتری پیدا نمایند و فاسد نشوند. انواع رب گوجه فرنگی کنسروی، انواع سس پاستا و ماکارونی و آب گوجه فرنگی سرشار از نمک و سدیم هستند. یک فنجان آب گوجه فرنگی پاکتی حاوی حدود 600 میلی گرم سدیم است. اگر مبتلا به فشار خون بالا هستید بهتر است به جای محصولات کنسروی گوجه فرنگی از گوجه فرنگی تازه که سرشار از لیکوپن است و فواید بسیاری برای سلامت قلب دارد بهره ببرید.
6- شکر و شکر افزوده
شاید فکر کنید مصرف شکر چون نقطه مقابل نمک است برای افرادی که مبتلا به فشار خون بالا هستند زیان چندانی ندارد. اما بهتر است بدانید که مصرف شکر و فراورده هایی که شکر افزوده دارند از جمله مهم ترین علت های فشار خون بالا هستند. شکر و به خصوص نوشیدنی های صنعتی با شکر افزوده سبب بالا رفتن وزن در افراد می شوند و بالا رفتن وزن و چاقی هم یکی از دلایل افزایش فشار خون است.
طبق اعلام انجمن قلب آمریکا مصرف مجاز روزانه شکر در زنان 24 گرم یا شش قاشق چایخوری و برای مردان 9 قاشق چایخوری یا 36 گرم است.
7- مرغ با پوست و غذاهای آماده
افرادی که فشار خون بالا دارند یا مستعد ابتلا به بیماری فشار خون بالا هستند باید از مصرف چربی های اشباع خودداری نمایند. بعضی از مواد غذایی که حاوی مقادیر زیادی چربی اشباع هستند عبارتند از:
*مرغ بریان یا کنتاکی یا به هر صورت طبخ دیگر با پوست (پوست مرغ حاوی چربی های مضر است)
*لبنیات پر چرب
*گوشت قرمز
*کره
پوست مرغ را جدا کنید و سپس آن را به هر صورت (ترجیحا کبابی یا آب پز) طبخ کنید. از سوی دیگر مواد غذایی آماده و کنسرو شده حاوی مقادیر زیادی چربی اشباع، قند و مقادیر اندکی فیبر هستند. چربی های ترانس در پروسه ای به نام تبدیل به هیدروژن یا هیدروژنیشن که در آن روغن های مایع با هوا پر می شوند تا تبدیل به روغن جامد شوند عمل می آیند. در واقع روغن هیدروژنه عمر مفید و پایداری مواد غذایی آماده و بسته بندی شده را افزایش می دهد. چربی های اشباع برای سلامت قلب و عروق بسیار مضر هستند.
مصرف بیش از حد چربی های اشباع سبب بالا رفتن کلسترول می گردد و سطح بالای کلسترول فشار خون شما را بالا می برد. برای کاهش این اثر بهتر است چربی های گیاهی و چربی های غیراشباع را جایگزین چربی های اشباع کنید. انواع آجیل و مغزها، انواع دانه های روغنی مثل کتان و تخمه آفتابگردان، روغن زیتون و آووکادو سرشار از چربی های غیراشباع و سالم هستند.
8-الکل
حتی مصرف مقدار اندکی الکل می تواند از جمله علت های فشار خون باشد. الکل یک نوشیدنی پر کالری است که سوخت و ساز قسمت اعظم آن در کبد انجام می گردد. الکل سبب چاقی و اضافه وزن می گردد و افراد چاق هم بیش از سایرین مستعد ابتلا به بیماری فشار خون بالا هستند.
منبع: افق کوروش