طرز تهیه بورانی کنگر و ماست کرمانشاهی در 7 مرحله ساده

به گزارش مجله پیامک مسعود، بورانی کنگر و ماست یکی از پیش غذاهای سنتی خوشمزه است که اصالت آن به شهر کرمانشاه برمی شود. خواص کنگر ماست در کنار طعم بی نظیر آن، یک دیپ سنتی مقوی از آن ساخته است. در این مقاله از در ما طرز تهیه بورانی کنگر و ماست و فوت و فن های خوشمزه شدن آن را به شما آموزش می دهیم.

طرز تهیه بورانی کنگر و ماست کرمانشاهی در 7 مرحله ساده

مواد لازم برای تهیه بورانی کنگر و ماست (برای 4 نفر)

مواد اولیهمیزان مورد احتیاج
کنگر500 گرم
ماست (چکیده)2 لیوان فرانسوی دسته دار
آب2 لیوان فرانسوی دسته دار
سیر2 حبه میانه
فلفل سیاهنصف قاشق چای خوری
نمکنصف قاشق چای خوری
سبزی خشک نعناع1 قاشق غذاخوری سرخالی
پودر آویشن1 قاشق چای خوری
پودر پیازنصف قاشق چای خوری
مغز گردوبه میزان دلخواه

مدت زمان پخت و آماده سازی بورانی کنگر و ماست: 1 ساعت

مراحل طرز تهیه بورانی کنگر و ماست

اگر سوال شما هم این است که با کنگر چی درست کنم برای تهیه این بورانی خوشمزه بهاری با کنگر و ماست، باید مراحل زیر را با دقت دنبال کنید:

مرحله اول: کنگرها را پاک نموده و خوب بشویید

در اولین مرحله از طرز تهیه بورانی کنگر و ماست باید کنگرها را خوب پاک کنید. برای پاک کردن کنگر باید قسمت انتهایی کنگر را جدا کرد و سپس برگ ها و ساقه ها تیره آن را کنار بگذارید.

حالا ساقه های سالم را از هم جدا نموده و خارهای کنگر را بگیرید و به میزان دلخواه خرد کنید. برای تهیه این بورانی بهتر است ساقه های کنگر به میزان 2 سانتی متر باشند.

در ادامه کنگر پاک شده را در داخل ظرف آب بریزید و اجازه دهید تا کاملاً گل و آلودگی های آن ته نشین گردد. پس از گذشت یک ساعت کنگرها را شسته و داخل آبکش بگذارید.

مرحله دوم: کنگرها را بپزید

یک قابلمه مناسب انتخاب نموده و آن را روی حرارت قرار دهید. به میزان دو لیوان فرانسوی دسته دار به آن آب اضافه کنید. پس از به جوش آمدن آب کنگرها را به قابلمه اضافه کنید.

درب قابلمه را ببندید و اجازه دهید، روی حرارت کم کنگرها به خوبی بپزند و نرم شوند.

مرحله سوم: کنگرها را کنار بگذارید تا خنک شوند

بعد از اینکه آب داخل قابلمه کاملاً بخار شد و کنگرها پخته شدند، قابلمه را از روی حرارت بردارید. کنگرها را در یک ظرف دیگر ریخته و اجازه دهید کاملاً خنک شوند. اگر کنگرها پخته شده، اما هنوز آب دارند، آنها را داخل یک آبکش بریزید و اجازه دهید آب اضافی کنگرها کاملا خارج گردد.

مرحله چهارم: کنگرها را با ماست ترکیب کنید

بعد از اینکه کنگرها کاملاً خنک شدند، آنها را داخل کاسه ماست بریزید و کمی با هم ترکیب کنید.

برای خرید انواع ماست به صورت یا اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید

مرحله پنجم: مغز گردو را اضافه کنید

برای تهیه انواع بورانی خوشمزه شما می توانید از مغز گردو بهره ببرید. در طرز تهیه کنگر ماست کرمانشاهی، استفاده از مغز گردو اختیاری است ولی طعم بورانی را لذیذ می نماید. برای اضافه کردن مغز گردو به بورانی، مغزهای گردو را ریز خرد کنید و به ظرف ماست و کنگر اضافه نمایید.

در صورت تمایل شما می توانید مغز گردو را به صورت حضوری یا اینترنتی از فروشگاه های خریداری نمایید.

مرحله ششم: سیر و ادویه ها را اضافه کنید

دو حبه سیر را پوست گرفته و با دنده ریز کاملاً پوره کنید. سپس سیرهای رنده شده را به کاسه ماست و کنگر خود اضافه نمایید. در این مرحله باید ادویه ماست کنگر مانند نمک، فلفل سیاه، آویشن و پودر پیاز را هم به کاسه بورانی اضافه نموده و همه مواد را با هم خوب ترکیب کنید تا یکدست گردد.

در صورت تمایل شما می توانید نمک، فلفل سیاه و پودر آویشن را به صورت حضوری یا اینترنتی از فروشگاه های تهیه کنید.

مرحله هفتم: بورانی کنگر ماست را سرو کنید

برای آنکه مواد بورانی کنگر ماست کاملاً جا بیفتند و بورانی طعم دار گردد باید ظرف بورانی را به مدت 24 ساعت در داخل یخچال قرار دهید. البته شما می توانید بورانی را بلافاصله نیز سرو کنید. در زمان سرو بورانی را با استفاده از کمی نعنا خشک یا غنچه های گل محمدی تزیین کنید. نوش جان!

شما می توانید برای خرید نعناع خشک به صورت حضوری یا اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید.

روش تهیه ماست کنگر شیرازی

بورانی کنگر و ماست با نام ماست کنگر شیرازی نیز شناخته می گردد. طرز تهیه این بورانی نیز بسیار شبیه به بورانی ماست و کنگر کرمانشاهی است. برای تهیه این بورانی خوشمزه بهاری نیز باید کنگرها را بپزید، اما نباید کنگرها له شوند. بعد از خنک شدن کنگرها به آنها دوغ کفیر گازدار اضافه کنید، طوری که دوغ کاملاً سطح کنگر را بپوشاند.

حالا ظرف حاوی دوغ و کنگر را باید به مدت یک تا دو روز در یخچال نگهداری کنید. بعد از این مدت ماست سفت را به ظرف کنگر و دوغ اضافه نمایید. در نهایت نمک، فلفل سیاه، نعنا خشک و سیر له شده را به سایر مواد بورانی اضافه کنید و همه مواد را با هم ترکیب نمایید. دوباره ظرف را داخل یخچال قرار دهید تا بورانی ماست کنگر شما کاملاً جا بیفتد.

شما می توانید برای خرید انواع به صورت حضوری یا اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید.

بیشتر بخوانید:

نکات مهم در طرز تهیه بورانی کنگر و ماست

  • سعی کنید کنگر تازه را در اوایل فصل بهار تهیه کنید. در این زمان کنگرها جوان و آب دار هستند و به پخت کمی احتیاج دارند.
  • از ماست چکیده و چرب برای تهیه بورانی بهره ببرید تا بورانی شما غلظت بیشتری داشته باشد.
  • در صورت عدم دسترسی به سیر تازه شما می توانید از پودر سیر (طرز تهیه پودر سیر) نیز برای تهیه بورانی بهره ببرید. اگرچه سیر تازه طعم و عطر بورانی شما را بیشتر خواهد نمود. در صورت تمایل می توانید برای خرید پودر سیر به صورت حضوری یا اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید.
  • طرز تهیه کنگر ماست اصفهانی و تبریزی هم مرسوم است.

بیشتر بخوانید:

فوت و فن های خوشمزه شدن بورانی کنگر و ماست

چرا بورانی کنگر ماست شل می گردد؟

اگر کنگر را آبدار بردارید یا هنگام اضافه کردن کنگر به ماست مرتب ماست را هم بزنید، ماست آب می اندازد و این باعث می گردد تا بورانی شل به نظر برسد.

آیا می توان بورانی کنگر ماست را بدون مغز گردو نیز تهیه کرد؟

بله استفاده از گردو برای تهیه این بورانی اختیاری است ولی طعم آن را قوی تر می نماید.

آیا استفاده از پودر پیاز برای تهیه بورانی کنگر و ماست الزامی است؟

در دستور اصلی تهیه این بورانی استفاده از پودر پیاز آمده است، اما اگر پودر پیاز در دسترس ندارید می توانید خودتان در منزل پودر پیاز تهیه کنید. پیشنهاد می کنیم مقاله را مطالعه کنید.

منبع: افق کوروش
انتشار: 13 خرداد 1403 بروزرسانی: 13 خرداد 1403 گردآورنده: masuodsms.ir شناسه مطلب: 2175

به "طرز تهیه بورانی کنگر و ماست کرمانشاهی در 7 مرحله ساده" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه بورانی کنگر و ماست کرمانشاهی در 7 مرحله ساده"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید