طرز تهیه خورش تره کردستان ، قورمه سبزی به روش کردی

به گزارش مجله پیامک مسعود، خورش تره یکی از انواع غذاهای کردی و اصالتا سنندجی است. خورش تره با عنوان قورمه سبزی کردی هم شناخته می گردد. این خورش معمولا با گوشت گوسفندی درست می گردد اما اگر محدودیت مصرف گوشت دارید، می توانید از مرغ در این غذا بهره ببرید. این طعم بسیار لذیذی دارد و روش تهیه آن هم بسیار ساده و آسان است. در این مقاله از در ما طرز تهیه خورش تره و نکات پخت و خوشمزه شدن خورش تره را برای و به شما آموزش خواهیم داد.

طرز تهیه خورش تره کردستان ، قورمه سبزی به روش کردی

مواد لازم برای تهیه خورش تره کردی (برای 4 نفر)

مواد اولیهمقدار مورد احتیاج
ترهنیم کیلوگرم
گوشت گوسفندی400 گرم
لوبیا سفید یا لوبیا چیتی2/3 لیوان فرانسوی دسته دار
نعناع خشک یا شنبلیله خشک1 قاشق غذاخوری
لیمو عمانی2 عدد
پیاز (برای پیاز داغ)1 عدد بزرگ
رب گوجه فرنگی2 عدد
سیب زمینی2 تا 3 عدد
گوجه فرنگی3 عدد
زردچوبه، نمک، فلفل سیاهبه مقدار لازم
روغن سرخ کردنیبه مقدار کافی
برنجبرای سرو خورش تره

مدت زمان آماده سازی مواد اولیه: 30 دقیقه

مدت زمان مورد احتیاج برای پخت خورشت تره کردی: 2 تا 2/5 ساعت

مراحل طرز تهیه خورش تره کردستان

خورش تره یک خورش خوشمزه و مجلسی کردی و مهابادی است. در ادامه مراحل طرز تهیه خورش تره کردی مرحله به مرحله را به روش زیر دنبال کنید.

مرحله اول: مواد اولیه را آماده کنید

ابتدا لوبیاها را پاک کنید و بشویید. لوبیاها را در یک کاسه بریزید و به آنها در حدی آب اضافه کنید که روی لوبیاها را بپوشاند و لوبیاها را به مدت 8 ساعت یا یک شب تا صبح بخیسانید. گوشت را بشویید و اجازه دهید آب خود را از دست بدهد. گوشت را در تکه های 2 تا 3 سانتی متری خرد کنید. پیاز را پوست بگیرید و به صورت نگینی خرد کنید.

در صورت تمایل می توانید انواع حبوبات مثل لوبیا سفید و لوبیا چیتی و گوشت گوسفندی را به روش های و اینترنتی از فروشگاه های تهیه کنید.

مرحله دوم: مواد خورشت را تفت دهید

در یک قابلمه مقداری روغن بریزید و روی حرارت بگذارید تا داغ گردد. سپس پیازها را در روغن بریزید و تفت دهید تا سرخ و طلایی گردد. بعد از اینکه پیازها سرخ شدند، تکه های گوشت را در قابلمه بریزید و تفت دهید تا رنگشان تغییر کند و سفید گردد. سپس زردچوبه و فلفل سیاه را اضافه کنید. برای چند ثانیه ادویه ها را با گوشت تفت دهید تا طعم خام آنها گرفته گردد.

پیاز داغ آماده، انواع ادویه معطر غذا و روغن سرخ کردنی را به روش های حضوری و اینترنتی از فروشگاه های می توانید تهیه کنید.

مرحله سوم: گوشت را بپزید

در این مرحله، رب گوجه فرنگی () را در قابلمه بریزید و با گوشت و ادویه ها تفت دهید تا رنگ باز کند و طعم خام آن گرفته گردد. سپس به مقدار 3 لیوان فرانسوی دسته دار، آب جوش به خورش اضافه کنید.

لوبیاها را هم آبکش کنید و در قابلمه بریزید. درب قابلمه را بگذارید و اجازه دهید گوشت و لوبیا به مدت 1 ساعت بپزند. در این مدت، بقیه مواد را آماده کنید.

برای خرید رب گوجه فرنگی باکیفیت می توانید از فروشگاه های به روش های حضوری و اینترنتی اقدام کنید.

مرحله چهارم: تره را تفت دهید

تره ها را بشویید و در آبکش بگذارید. وقتی تره ها آب اضافی خود را از دست دادند، آنها را روی تخته آشپزی، با چاقوی تیز، به صورت ریز و ساطوری خرد کنید. سپس در یک تابه مقداری روغن بریزید و روی حرارت بگذارید.

روغن که داغ شد، تره ها را در تابه بریزید و به مدت 5 دقیقه تفت دهید تا آب آن کشیده گردد. بهتر است مثل ، تره را با روغن جامد تفت دهید تا خورشت تره کردی حسابی به روغن بیفتد.

مرحله پنجم: تره را به خورش اضافه کنید

بعد از گذشت 1 ساعت از پخت گوشت ها و نیم پز شدن آنها، تره سرخ شده و نعناع یا شنبلیله خشک را در قابلمه بریزید. مواد را هم بزنید و دوباره در قابلمه را بگذارید. حرارت را روی حالت ملایم تنظیم کنید و اجازه دهید گوشت و سبزیجات بپزند.

شما می توانید انواع سبزی خشک معطر را به روش های حضوری و اینترنتی از فروشگاه های تهیه کنید.

مرحله ششم: چاشنی ها را اضافه کنید

در این فاصله، روی پوست لیمو عمانی ها را با نوک چاقو، سوراخ کنید. لیمو عمانی ها را در یک کاسه آب بیندازید و 15 دقیقه صبر کنید تا تلخی آنها گرفته گردد. در 20 دقیقه پایانی پخت، لیمو عمانی ها را اضافه کنید. بعد از نرم شدن گوشت، نمک غذا را بیفزایید.

لیمو عمانی را می توانید از فروشگاه های به روش های اینترنتی و حضوری بخرید.

مرحله هفتم: سیب زمینی و گوجه فرنگی را آماده کنید

در فاصله جا افتادن خورشت، سیب زمینی ها را بشویید و پوست بگیرید. گوجه فرنگی ها را هم بشویید. سیب زمینی ها را به صورت خلالی باریک برش بزنید. در یک تابه مقداری روغن بریزید و روی حرارت بگذارید تا داغ گردد.

سپس سیب زمینی های خلالی شده را در تابه سرخ کنید. سیب زمینی ها را بعد از سرخ شدن از تابه بیرون بیاورید و گوجه فرنگی ها را به صورت درسته یا از وسط نصف شده، در تابه تفت دهید. سپس شعله را خاموش کنید.

سیب زمینی خلالی منجمد را می توانید به روش های حضوری و اینترنتی از تهیه کنید.

مرحله آخر: خورش تره را سرو کنید

وقتی خورش تره پخت و جا افتاد و حسابی به روغن افتاد، آن را در ظرف سرو بریزید. سپس روی خورش مقداری سیب زمینی خلالی و سرخ شده و گوجه فرنگی بگذارید و خورش را با یا سرو کنید.

برای خرید انواع برنج ایرانی و خارجی باکیفیت از فروشگاه های به روش حضوری و اینترنتی می توانید اقدام کنید.

روش تهیه خورش تره کردی با مرغ

اگر می خواهید خورش تره با مرغ درست کنید، کافی است برای 4 نفر، حدود 600 گرم گوشت ران یا سینه مرغ در نظر بگیرید. به جای گوشت گوسفند، تکه های مرغ را با پیاز، ادویه ها و رب گوجه فرنگی تفت دهید و با مقداری آب بپزید. لوبیاها را هم اضافه کنید.

حدود 15 دقیقه بعد، تره های تفت داده شده را اضافه کنید. اجازه دهید خورش تره با مرغ بپزد و در 15 دقیقه پایانی، لیمو عمانی های خیسانده و آبکش شده را هم اضافه کنید. در آخر نمک و چاشنی های خورش تره را مقدار کنید. وقتی خورش تره جا افتاد و غلیظ شد، آن را به همراه برنج، سرو کنید.

گوشت مرغ را به صورت حضوری و اینترنتی از فروشگاه های می توانید بخرید.

نکات مهم در طرز تهیه خورش تره کردی

  • در طرز تهیه خورش تره کردستانی، علاوه بر تره، از 1 قاشق غذاخوری شنبلیله یا نعناع خشک هم استفاده می گردد تا عطر بیشتری به این خورش دهد.
  • اگر می خواهید به جای نعناع یا شنبلیله خشک از سبزیجات تازه بهره ببرید، به ازای هر 1 قاشق غذاخوری از این سبزیجات خشک، به مقدار 100 گرم سبزی تازه خرد و ساطوری شده بهره ببرید.
  • در صورت استفاده از نعناع یا شنبلیله تازه، آنها را همراه با تره، تفت دهید.
  • به جای لیمو عمانی می توانید 1 یا 2 قاشق غذاخوری آبغوره یا آبلیمو به عنوان چاشنی در خورش تره کردی و در 15 دقیقه پایانی پخت خورش، اضافه کنید.
  • به جای لیمو عمانی، می توانید از پرک لیمو در خورش تره بهره ببرید. در این صورت احتیاجی به خیساندن پرک لیمو نیست.

فوت و فن های خوشمزه شدن خورش تره کردی

چرا خورش تره تلخ می گردد؟

  • تره بیش از مقدار سرخ شده است.
  • مقدار شنبلیله یا نعناع خشک، زیادتر از حد معمول بوده است.
  • تلخی لیمو عمانی گرفته نشده است.
  • لیمو عمانی برای مدت زیادی در خورش پخته و آن را تلخ نموده است.

لوبیا مناسب برای خورش تره سنندج چیست؟

معمولا در تهیه خورش تره از لوبیا سفید استفاده می گردد ولی می توانید از لوبیا چشم بلبلی یا لوبیا چیتی هم بهره ببرید.

منبع: افق کوروش
انتشار: 27 آذر 1403 بروزرسانی: 27 آذر 1403 گردآورنده: masuodsms.ir شناسه مطلب: 2248

به "طرز تهیه خورش تره کردستان ، قورمه سبزی به روش کردی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه خورش تره کردستان ، قورمه سبزی به روش کردی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید