طرز تهیه لواشک آلبالو بازاری به 2 روش در فر و بدون فر

به گزارش مجله پیامک مسعود، لواشک آلبالو یکی از خوشمزه ترین و پرطرفدارترین لواشک های تابستانی است. برای درست کردن لواشک آلبالو آبدار فقط کافی است آلبالو، نمک، شکر و آب داشته باشید. طرز تهیه لواشک آلبالو با طعم بازاری به 2 روش در فر و بدون فر را در بخوانید. با سرویس همراه باشید.

طرز تهیه لواشک آلبالو بازاری به 2 روش در فر و بدون فر

طرز تهیه لواشک آلبالو بدون فر

مدت زمان آماده سازی: 20 دقیقه

مدت زمان پخت: 30 دقیقه

مدت زمان لازم برای خشک شدن لواشک آلبالو: 48 الی 72 ساعت

مواد لازم برای تهیه لواشک آلبالو خانگی بدون فر

  • آلبالو: 1 کیلوگرم
  • آب جوش: 1/2 لیوان فرانسوی دسته دار
  • شکر: به اندازه دلخواه (اختیاری)
  • نمک: به اندازه لازم

مراحل طرز تهیه لواشک آبدار آلبالو

برای درست کردن تنقلاتی مثل یا لواشک آلبالو یا هر میوه دیگری می توانید هم از فر بهره ببرید و هم لواشک را در آفتاب و بدون فر درست کنید. در ادامه می توانید با مراحل طرز تهیه لواشک آلبالو خانگی مثل بازاری بدون فر آشنا شوید.

مرحله اول؛ پختن آلبالو

در اولین مرحله از طرز تهیه لواشک آلبالو در منزل باید میوه ها را بشورید و هسته میوه را جدا کنید. میوه ها را در یک قابلمه بریزید، روی میوه ها 1/2 لیوان آب جوش بریزید و اجازه دهید روی شعله ملایم گاز جوش بیاید. در این مرحله شعله گاز را کمتر کنید و با پشت قاشق میوه ها را خوب له کنید.

مرحله دوم؛ رد کردن آلبالوها از صافی

در این مرحله از طرز تهیه لواشک آلبالو ترش و آبدار باید آلبالوها را مدام هم بزنید تا پوست و مغز میوه از هم جدا شوند. وقتی میوه ها خوب پخته شدند و مغز و پوست از هم جدا شد، مواد فوق را از صافی رد کنید تا مغز و پوست و هسته میوه ها از هم جدا شوند. پوست و هسته را دور بیندازید و مغز میوه ها به همراه شیره ای که از آن ها بیرون آمده را دوباره در قابلمه بریزید.

مرحله سوم؛ جوشاندن مایه لواشک

در این مرحله از طرز تهیه لواشک آلبالو بدون هسته خانگی باید شعله گاز را زیاد کنید و به اندازه لازم نمک روی آن ها بپاشید. اگر دوست دارید طعم لواشک کمی شیرین یا ملس باشد می توانید کمی شکر هم اضافه کنید که اختیاری است. اجازه دهید مایه لواشک روی شعله گاز غلیظ گردد. در این مدت مدام مایه را هم بزنید تا ته نگیرد. زمانی که مایه لواشک غلیظ شد شعله گاز را خاموش کنید و اجازه دهید مایه لواشک سرد گردد.

مرحله چهارم؛ آماده کردن لواشک آلبالو

در آخرین مرحله از آموزش مرحله به مرحله لواشک آلبالو باید روی یک عدد سینی فلزی یک ورقه پلاستیک بکشید و مایه لواشک را روی آن بریزید. مایه لواشک باید روی پلاستیک صاف و یکدست گردد. مایه لواشک حتما باید حداقل نیم سانتی متر ضخامت داشته باشد. اگر می خواهید لواشک را بدون فر درست کنید سینی را به مدت 2 الی سه روز در آفتاب یا جلو پنکه بگذارید تا خشک گردد. برای این که لواشک کپک نزند باید کاملا خشک و آب آن تبخیر گردد.

طرز تهیه لواشک آلبالو در فر

اگر می خواهید لواشک آلبالو را در فر درست کنید به این روش عمل کنید: وقتی مراحل پخت مایه لواشک را طی کردید و مایه لواشک سرد شد کف سینی فر را با کاغذ روغنی بپوشانید و روی آن یک پارچه نسوز فر بکشید (پارچه نسوز فر را از مغازه های فروش لوازم قنادی تهیه کنید).

مایه لواشک را روی کاغذ نسوز بریزید و به صورت یکدست صاف کنید. ضخامت مایه لواشک باید حداقل نیم سانتی متر باشد. فر را روشن کنید و روی کمترین درجه حرارت تنظیم کنید تا گرم گردد. سینی لواشک را در طبقه بالای فر بگذارید. سینی فر باید به مدت 2 الی سه ساعت در فر باقی بماند. ممکن است کناره های لواشک بسوزد و وسط مایه لواشک هنوز خوب پخته نشده باشد.

در این صورت سینی لواشک را از فر خارج کنید و فر را خاموش کنید. بعد از یک الی دو ساعت دوباره فر را روی کمترین درجه تنظیم و روشن کنید و سینی فر را در طبقه بالا بگذارید. تمام سطوح لواشک باید کاملا سفت گردد و نرم نباشد در غیر این صورت لواشک خیلی زود کپک می زند. در این زمان فر را خاموش کنید و وقتی لواشک سرد شد آن را از پارچه نسوز جدا کنید. لواشک را با قیچی آشپزخانه یا چاقوی تیز به تکه های دلخواه تقسیم کنید.

نکات مهم طرز تهیه لواشک آلبالو در فر یا بدون فر

*بهتر است پلاستیک مورد استفاده کمی ضخیم باشد تا لواشک به راحتی از آن جدا گردد. لازم نیست پلاستیک را چرب کنید.

*ضخامت لواشک باید حداقل نیم سانتی متر باشد در غیر این صورت لواشک سفت و لاستیکی می گردد.

*برای درست کردن لواشک خانگی با تمام انواع میوه از این 2 روش می توانید بهره ببرید.

*در طرز تهیه لواشک آلبالو بدون فر برای جلوگیری از نشستن گرد و غبار روی لواشک یک توری روی آن قرار دهید و یا بعد از آماده شدن لواشک ها روی آن ها را با یک پارچه مرطوب و تمیز پک کنید.

*بهتر است لواشک ها را در یخچال نگهداری کنید و اگر می خواهید به مدت طولانی لواشک ها را نگهداری کنید، می توانید آن ها را در فریزر قرار دهید.

*در طرز تهیه لواشک آلبالو فوری باید لواشک ها را زیر نور مستقیم خورشید قرار دهید تا زود آماده شوند، در غیر این صورت ممکن است لواشک شما کپک بزند.

*در فصول سرد سال می توانید برای تهیه لواشک آلبالوی خانگی از آلبالو خشکه یا آلبالوی منجمد شده بهره ببرید و مثل لواشک را روی شوفاژ یا بخاری بگذارید تا آماده گردد.

*برای این که طعم لواشک آلبالوی شما کمی ملس گردد، می توانید از مقداری نبات یا شکر نیز بهره ببرید.

*اگر دوست دارید لواشک آلبالوی شما طعم ترش تری داشته باشد، می توانید مقداری تمر هندی به آن اضافه کنید.

منبع: افق کوروش
انتشار: 9 مرداد 1401 بروزرسانی: 9 مرداد 1401 گردآورنده: masuodsms.ir شناسه مطلب: 1974

به "طرز تهیه لواشک آلبالو بازاری به 2 روش در فر و بدون فر" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه لواشک آلبالو بازاری به 2 روش در فر و بدون فر"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید