طرز تهیه باقلوا کدو حلوایی و فوت و فن های خوشمزه شدن آن
به گزارش مجله پیامک مسعود، باقلوا کدو حلوایی یکی از شیرینی ها و پاییزی و جزو انواع خوشمزه باقلوا است که با طعم های مختلفی درست می گردد. این شیرینی خوشمزه با چای یا قهوه می سازد. در این مقاله از در طرز تهیه باقلوا کدو حلوایی به همراه فوت و فن های پخت و نگهداری باقلوای کدو حلوایی را به شما آموزش خواهیم داد.
طرز تهیه باقلوا کدو حلوایی
زمان آماده سازی مواد: 45 دقیقه
زمان موردنیاز برای پخت باقلوا کدو حلوایی: 20 دقیقه
مواد لازم برای تهیه باقلوا کدو حلوایی
پوره کدو حلوایی: 1 و 1/2 لیوان دسته دار فرانسوی
شکر سفید: 1/4 لیوان دسته دار فرانسوی
شکر قهوه ای: 2 قاشق غذاخوری
پودر دارچین: 1/2 قاشق چای خوری
نمک: 1/4 قاشق چای خوری
میخک آسیاب شده: نوک قاشق چای خوری
جوز هندی: نوک قاشق چای خوری
هل آسیاب شده: 1/4 قاشق چای خوری
تخم مرغ: 1 عدد
خمیر فیلو: 1 بسته، حدود 23 ورق
کره بدون نمک: 1 قالب 50 گرمی
گردو خرد شده: 1 لیوان دسته دار فرانسوی
مواد لازم برای روی باقلوا کدو حلوایی
عسل: 2/3 لیوان دسته دار فرانسوی
شکر قهوه ای: 2 قاشق غذاخوری
نمک: 1/4 قاشق چای خوری
پودر دارچین: به میزان لازم
مراحل طرز تهیه باقلوا کدو حلوایی
برای تهیه باقلوا با کدو حلوایی پوره شده، باید از پوره بهره ببرید و برای خمیر آن هم خمیر فیلو به کار ببرید. می توانید خمیر را از قبل تهیه کنید یا آن را از فروشگاه ها خریداری کنید. خمیر فیلو را به صورت لایه لایه آغشته به کره روی هم قرار دهید و بین آنها را هر چند لایه یک بار، از مایه باقلوا بریزید. در آخر آن را برش بزنید و در فر بپزید. روی باقلوا را با مخلوط عسل مزه دار کنید. برای مشاهده جزییات مراحل تهیه این باقلوای خوشمزه، مراحل زیر را انجام دهید.
مرحله اول: مواد و لوازم باقلوای کدو حلوایی را آماده کنید
در اولین مرحله از طرز تهیه باقلوا کدو حلوایی، همه مواد را از 30 دقیقه قبل از آغاز آشپزی از یخچال یا فریزر بیرون بیاورید تا به دمای محیط برسند. فر را روشن و روی دمای 350 درجه فارنهایت تنظیم کنید تا گرم گردد. یک کدو حلوایی میانه یا کوچک را انتخاب کنید و آن را بشویید. با چاقوی تیز کدو حلوایی را برش بزنید و تخمه های آن را جدا کنید.
مرحله دوم: کدو حلوایی را بپزید
در یک قابلمه کدو حلوایی های خرد شده را با پوست بریزید و به آن آب اضافه کنید. در حدی که روی آن را بپوشاند. قابلمه را روی حرارت بگذارید و درب آن را بگذارید. اجازه دهید کدو حلوایی بپزد و نرم گردد. سپس آنها را آبکش نموده و با قاشق گوشت کدو حلوایی را از پوست آن جدا کنید. با همزن یا مخلوط کن کدو حلوایی های پخته شده را پوره کنید تا کاملا نرم و یکدست گردد.
مرحله سوم: مواد باقلوای کدو حلوایی را با هم مخلوط کنید
در این مرحله از طرز تهیه باقلوا کدو تنبل، در یک کاسه، پوره کدو حلوایی خنک شده را با شکر سفید، شکر قهوه ای، ، نمک، میخک، ، و مخلوط کنید. تخم مرغ را می توانید جداگانه در یک کاسه بزنید تا از لختگی خارج گردد و بعد به کاسه بیفزایید. همه مواد باید با هم مخلوط و یکدست شوند و حالت خمیری پیدا نمایند.
مرحله چهارم: خمیر فیلو را آماده کنید
اگر خمیر فیلو را قبلا در فریزر قرار داده بودید، حتما باید از قبل بیرون گذاشته باشید تا یخ آن ذوب شده باشد. از آنجایی که این خمیر خیلی زود خشک می گردد، باید هم سرعت عمل داشته باشید و هم با یک روش کارآمد از خشک شدن خمیرها جلوگیری کنید.
برای این کار، یک پارچه نخی تمیز را خیس کنید و بفشارید تا کاملا آب اضافی خود را از دست بدهد ولی مرطوب باشد. این پارچه را روی خمیرها بیندازید.
مرحله پنجم: کره را روی خمیر بمالید
کره باید در این مرحله نرم شده باشد. بهتر است آن را با کمی دما دادن، به صورت غیر مستقیم () آب کنید. اولین ورق خمیر فیلو را با برس آشپزی، به کره ذوب شده آغشته کنید. کف ظرفی که می خواهید در آن باقلوا را بپزید هم با کمی کره چرب کنید. ورق فیلو را داخل ظرف قرار دهید.
مرحله ششم: لایه های خمیر را روی هم بگذارید
دومین ورقه خمیر را روی ورقه خمیر اول بگذارید و دوباره آن را چرب کنید. لایه بعد را بگذارید و دوباره چرب کنید. با این روش، 7 لایه خمیر را روی هم قرار دهید. لایه هشتم را با چند قاشق چای خوری مخلوط کدو تنبل بپوشانید. طوری که تمام مواد روی خمیر به صورت یکنواخت پخش گردد. روی لایه کدو تنبل، یک مشت خرد شده بپاشید.
مرحله هفتم: بقیه لایه ها را تکرار کنید
در این مرحله از طرز تهیه باقلوا کدو حلوایی، 5 لایه خمیر را باید روی لایه کدو حلوایی و گردو قرار بدهید. همه لایه های خمیر را باید کره مال کنید و بعد لایه بعدی را روی آن بگذارید. روی لایه پنجم خمیر، دوباره چند قاشق چای خوری از مخلوط کدو تنبل بمالید تا کاملا روی آن را بپوشاند. روی مخلوط را گردو بپاشید.
مرحله هشتم: لایه های باقلوا را تکرار کنید
برای لایه بعد، دوباره یک خمیر فیلو بگذارید و مثل لایه قبل، مخلوط کدو حلوایی بمالید و گردو بریزید. این کار را برای دو لایه دیگر از خمیر فیلو انجام دهید. یعنی 4 لایه خمیر فیلو آغشته به مخلوط کدو حلوایی و گردو باید داشته باشید.
بعد از اینکه مخلوط کدو و گردو تمام شد، با یک چاقوی تیز، مثل باقلوای کدو حلوایی را به مربع های 3 یا 4 سانتی متری (میزان دلخواه) برش بزنید ولی برش ها را جدا نکنید.
مرحله نهم: باقلوا کدو تنبل را در فر بگذارید
در این مرحله از طرز تهیه باقلوا کدو حلوایی، ظرف حاوی باقلواها را در طبقه وسط فر بگذارید و به مدت 15 تا 20 دقیقه صبر کنید تا روی باقلواها طلایی و خود باقلوا هم ترد گردد. در این فاصله تاپینگ روی باقلوا را درست کنید.
مرحله دهم: مواد روی باقلوا را آماده کنید
در حین پختن باقلواها، یک تابه را روی حرارت بگذارید و عسل، شکر قهوه ای، پودر دارچین و نمک را در آن بریزید و با هم مخلوط کنید. با قاشق مواد را هم بزنید و حرارت را روی حالت ملایم تنظیم کنید. اجازه دهید دانه های شکر قهوه ای کاملا داخل عسل و دیگر مواد ذوب و در آن حل گردد. سپس حرارت را قطع کنید.
مرحله یازدهم: مواد را روی باقلوا بریزید
بعد از این که باقلوا ها پختند و روی آنها طلایی شد، ظرف را از فر بیرون بیاورید. مخلوط عسل را روی همه قسمت های باقلوا بریزید. ظرف را به مدت 1 تا 3 ساعت در دمای محیط قرار دهید تا عسل فرصت داشته باشد کاملا به خورد باقلوا برود و مرینیت گردد.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه دسر کدو حلوایی پخته با بیسکویت و دارچین
فوت و فن های طرز تهیه باقلوا کدو حلوایی
*مواد داخل باقلوا معمولا، گردو، پسته و فندق و بادام هستند. می توانید در کنار گردوی خرد شده از این مغزها هم بهره ببرید.
*شهد باقلوا هم از معمولا با شکر، آب و آبلیموی تازه درست می گردد. اما نمونه های باکیفیت تر از عسل و گاهی اوقات با مخلوط خامه تهیه می شوند.
*اگر میزان شکر را زیاد در نظر بگیرید، بعد از آماده شدن، باقلوا زیادی شیرین می گردد و گلو را می زند.
*برای ریختن شربت یا مخلوط عسل روی باقلوا، حتما باید مخلوط تان به دمای محیط رسیده باشد و داغ نباشد.
سوالات متداول
باقلوا کدو حلوایی را چه مدت می توان نگهداری کرد؟
برای نگهداری از باقلوا کدو حلوایی بهتر است آن را در ظرف دربسته و به صورت پوشیده در یخچال قرار دهید. حتی تا 1 ماه هم می توانید باقلوا را در یخچال نگه دارید ولی برای ماندگاری بیشتر، باقلواها را در فریزر قرار دهید. در این صورت زمان ماندگاری باقلوا حدود 6 ماه خواهد بود.
از چه خمیری برای تهیه باقلوا استفاده می گردد؟
برای تهیه باقلوا هم می توانید از خمیر فیلو و هم از خمیر یوفکا بهره ببرید. این دو خمیر بسیار نازک هستند و برای تهیه انواع دسر به کار می روند. اگر خمیر فیلو نداشتید، می توانید از یوفکا بهره ببرید.
منبع: acozykitchen
منبع: افق کوروش