رضایت از بدن؛ چگونه احساس بهتری نسبت به بدن خود داشته باشیم؟

به گزارش مجله پیامک مسعود، همه افراد در بدن خود نقص ها و مشکلاتی دارند که شاید پذیرش آن برای بسیاری از مردم سخت باشد. وزن خیلی زیاد یا خیلی کم، قد خیلی کوتاه یا خیلی بلند، آسیب های فیزیکی و… بخشی از زندگی انسان ها است و هیچ کس کامل و بی نقص نیست. اما امروزه بسیاری از مردم به خصوص زنان، از بدن خود راضی نیستند و این عدم رضایت، روی جنبه های مختلف زندگی شان تاثیر گذاشته است. در ادامه با خبرنگاران مگ همراه باشید تا در کنار هم یاد بگیریم که چطور بدنمان را بیشتر دوست داشته باشیم و آن را با تمام نقص هایش بپذیریم.

رضایت از بدن؛ چگونه احساس بهتری نسبت به بدن خود داشته باشیم؟

نارضایتی از بدن چقدر رایج است؟

ممکن است شما هم از آن دسته افرادی باشید که از اندام و بدن خود متنفر اند یا شاید آرزو می کنید که کاش شکل دیگری بودید. در ایران تحقیق گسترده ای در خصوص رضایت افراد از بدن خود انجام نشده است ولی در آمریکا تحقیقات نشان داده است که 84 درصد از زنان، نارضایتی از بدن خود را در دوره هایی از زندگی خود تجربه نموده اند.

این آمار، نگران نماینده است چرا که نارضایتی از بدن می تواند بر جنبه های مختلف زندگی فرد تاثیرگذار باشد و اعتماد به نفس زنان را به شدت کاهش دهد.

اینکه یاد بگیریم بدن خود را دوست داشته باشیم در حالی که واقعا از آن متنفریم، کار سختی است. این کار اصلا به آن راحتی که این روزها تبلیغ می شود، نیست. برای اینکه به این شرایط برسید که با شکل بدن خود کنار بیایید، باید طرز فکر خود را تغییر دهید و این کار، زمان زیادی می خواهد.

چطور بدنمان را بیشتر دوست داشته باشیم؟

برای اینکه رضایت از بدن را تجربه کنید و دیگر از آن متنفر نباشید می توانید این چند قدم را بردارید. با گذر زمان، متوجه می شوید که همه چیز برای شما راحت تر می شود و احساس بهتری به بدن خود پیدا می کنید.

1. به تغییر، متعهد باشید

وقتی به این نتیجه می رسید که باید طرز فکر خود را تغییر دهید و بدن خود را بیشتر دوست داشته باشید به این معنا است که شما فرایند تغییر را در جهت افزایش رضایت از بدن آغاز نموده اید. در واقع اینکه بدانید طرز فکر اشتباهی دارید و در پی تغییر آن هستید یعنی نیمی از جهت را رفته اید.

اولین قدمی که باید برای تغییر طرز فکر خود در خصوص بدنتان بردارید این است که به تغییر، متعهد باشید. باید ابتدا بپیذیرید که یک رابطه منفی با بدن خود دارید و دوست دارید آن را به رابطه ای سالم و مثبت تبدیل کنید. با پذیرش تغییر، ادامه جهت برای شما راحت تر می شود.

2. دلایل نارضایتی از بدن را مشخص کنید

از خودتان بپرسید که چرا می خواهی بدن متفاوتی داشته باشی؟

بیشتر مردم دوست دارند تغییر ظاهری نمایند تا افراد بیشتری آن ها را دوست داشته باشند. این افراد فکر می نمایند که داشتن یک ظاهر خاص، آن ها را دوست داشتنی تر می نماید و باعث می شود که مقبولیت بیشتری در بین اجتماع داشته باشند.

شاید این ایده در طول سال ها به شکل های مختلف در رسانه ها تبلیغ شده است که اگر ظاهری با ویژگی های خاص داشته باشید، دوست داشتنی تر و ارزشمندتر هستید. اما تمام این تبلیغات و ایده ها، غیرواقعی است و حقیقت زندگی نیست. اینکه ظاهر خاصی که در مجلات مد تبلیغ می شود داشته باشید، باعث نمی شود که خرسند تر زندگی کنید.

علاوه براین، داشتن یک ظاهر خاص و تبلیغ شده، باعث نمی شود که کسی شما را بیشتر دوست داشته باشد. نگاهی به عزیزان خود بیاندازید. بیشتر آن ها ظاهری معمولی دارند و حتی ممکن است پر از عیب و نقص باشند. ولی برای شما اهمیتی ندارد و آن ها را از ته دل دوست دارید.

قبل از اینکه بدن خود را دوست داشته باشید باید این طرز فکر خود را تغییر دهید که اگر ظاهرم نقصی داشته باشد، ناراحت و غمگین خواهم بود و مورد توجه قرار نمی گیرم. برای اینکه به این باور برسید کافی است ببینید که بسیاری از سلبریتی های مشهور جهان که ظاهری مجذوب کننده و زیبا دارند، باز هم مورد خیانت واقع می شوند و شاید تنها و غمگین باشند.

هر چقدر بیشتر به این باور برسید که ظاهر زیبا و بی نقص تضمین نماینده یک زندگی شاد و بی مشکل نیست، کمتر تمایل پیدا می کنید که ظاهر و بدن خود را به استانداردهای مشخص شده در جهانی امروز برسانید. کم کم آرامش و رضایت از بدن به زندگی شما برمی شود و اعتمادبه نفس پیدا می کنید.

البته نباید فراموش کنید که این نکته به این معنا نیست که تبعیض ظاهری، نژادی و… وجود ندارد. متاسفانه در جهانیی زندگی می کنیم که این فاکتورهای فیزیکی و گاهی مادرزادی، روی قضاوت و نحوه رفتار آدم ها تاثیرگذار است. اما این مساله نباید باعث شود که شما جسمتان را برای رسیدن به این ایده آل های غیرواقعی، در معرض آسیب قرار دهید.

تغییر دادن شکل ظاهری بدن تا جایی که در جهت سالم زندگی کردن شما باشد و از نظر جسمی، روحی و حتی اقتصادی برای شما امکان پذیر باشد، بسیار پسندیده است ولی اگر به معضل و نوعی فشار روانی برای شما تبدیل شود، زندگی را برایتان سخت می نماید.

گاهی رسیدن به این ایدئال های تعریف شده برای همه افراد امکان پذیر نیست. آیا بدن ما است که ایرادی دارد یا این ایدئال ها به اشتباه تعریف شده اند؟ به جای اینکه سعی کنید خودتان را در سیستمی جای دهید که شما را نسبت به شکل ظاهریتان حساس می نماید، سعی کنید شیوه تفکر خود را تغییر دهید و استانداردهای خاص خودتان را داشته باشید.

3. بدن دیگران را قضاوت نکنید

برای اینکه بدن خود را دوست داشته باشید ابتدا باید یاد بگیرید که از قضاوت کردن دیگران بر اساس ویژگی های ظاهری و بدنشان دست بردارید. وقتی اندام دیگران را قضاوت می کنید این پیغام را به آن فرد و خودتان می رسانید که ویژگی های ظاهری و فیزیکی، یکی از مهم ترین معیارهای مقدار گیری ارزش افراد است. این کار را ترک کنید. شما لیاقت آن را دارید که بدون در نظر گرفتن نقص های فیزیکی بدن تان پذیرفته و دوست داشته شوید. دیگران هم به همین مقدار، لیاقت پذیرش دارند.

4. شبکه های اجتماعی خود را پاک سازی کنید

از هر محتوایی که باعث می شود حس بدی نسبت به بدن خود داشته باشید، دوری کنید. اگر دنبال نماینده افرادی مثل بازیگران، سلبریتی ها و خواننده ها با اندام هایی موزون و متناسب هستید به مرور زمان احساس بدی نسبت به بدن خود پیدا می کنید. شاید در ابتدا فکر کنید دنبال کردن یک بازیگر زیبا و خوش اندام، آسیبی به شما نمی زند ولی وقتی دائما ظاهر بی نقص آن ها جلوی چشمتان باشد، کم کم اعتماد به نفستان ضعیف می شود.

یک روز وقت بگذارید و کسانی که آن ها را دنبال می کنید آنالیز کنید. آیا پست های آن ها در شبکه های اجتماعی چیز مفیدی دارد که از دست دادن آن زندگی شما را مختل می نماید؟ آیا تماشا تصاویر آن ها حس خوبی در شما ایجاد می نماید یا باعث می شود نسبت به بدن خود احساس بدی پیدا کنید؟

هر پیج و اکانتی که به شما احساس بدی می دهد آنفالو کنید.

5. پیج های مفید را دنبال کنید

به جای پیج های مخرب، صفحاتی را دنبال کنید که در آن بدن های واقعی و عادی دیده می شود. این روزها بسیاری از افراد در شبکه های اجتماعی کوشش می نمایند تا تصویر واقعی تری از اندام و ظاهر انسان های عادی نشان دهند. این حقیقت را بپیذیرد که همه افرادی که دور و بر شما زندگی می نمایند، بی نقص نیستند و بیشتر مردم عادی با ویژگی های مختلفی زندگی می نمایند که شاید از نظر استانداردهای مد، مناسب و مجذوب کننده نباشد.

زندگی واقعی با اندام های بی نقصی که در شبکه های اجتماعی می بینید تفاوت دارد. صفحاتی را دنبال کنید که این حقیقت را به شما نشان می دهند.

6. بدن خود را بشناسید

بعضی از مسائل و نقص هایی که در بدن خود دارید، مسائل قابل حل هستند. کافی است بدن خود را بشناسید و رفتار صحیح با آن را یاد بگیرید. به عنوان مثال با مراجعه به پزشک می توانید بسیاری از دلایل ایجاد جوش را حل کنید. یا با مراجعه به پزشک تغذیه می توانید رژیم غذایی متناسب با بدن خود دریافت کنید.

لازم نیست خودتان را برای رسیدن به ایدئال های جهانی بیرون عذاب بدهید ولی با یاری پزشکی و علم، با ورزش و رسیدن به خود می توانید به برترین نسخه از خودتان تبدیل شوید. مهم ترین نکته ای که باید بدانید این است که از خودتان توقع بیجا نداشته باشید و متاسب با توانایی بدن خود، سعی کنید هر روز بهتر از روز قبل باشید.

پذیرش بدن و دوست داشتن آن، به این معنا نیست که به مسائل قابل حل، بی اعتنا باشید. فقط به این معنا است که به مقدار توانایی هایتان، از خودتان توقع داشته باشید.

7. هر روز یک کار خوب برای بدنتان انجام دهید

عادت کنید که هر روز، برای بدن تان یک کار خوب انجام دهید تا حس بهتری داشته باشید. این کار می تواند استفاده از ماسک صورت، ورزش کردن، ماساژ صورت و دست و… باشد. هدف از این کار این است که هر روز برای مدتی، حس خوبی به بدن خود داشته باشید.

8. کارهای متفاوتی انجام دهید

برای افزایش رضایت از بدن سعی کنید بدن خود را با کارهای تازه به چالش بکشید تا متوجه توانایی های آن شوید و جنبه دیگری از آن را ببینید. مثلا نوع تازهی از تمرینات ورزشی را امتحان کنید تا تمرین ورزشی مورد علاقه خود را پیدا کنید. حتی می توانید یک رژیم غذایی تازه را برای مدتی امتحان کنید و تاثیرات آن را در بدن خود ببینید.

9. ورزش کنید

اگر ورزش کردن در برنامه روزانه شما نیست، سعی کنید حتما آن را در برنامه خود بگنجانید. ورزش کردن باعث می شود بسیاری از مسائل اندام مثلا اضافه وزن یا حالت نامناسب بدن، اصلاح شود. علاوه براین، ورزش کردن باعث می شود احساس شادابی و سرزندگی داشته باشید. رضایت از بدن نیز دنباله همین احساس شادی و سرزندگی است.

10. ورزش را برای شادی و رضایت خود انجام دهید

ورزش فواید زیادی برای سلامت و زیبایی بدن دارد. اما این ورزش کردن نباید حالت وسواس گونه بگیرد و نباید آن را از سر اجبار انجام دهید. ورزش کردن باید با این هدف انجام شود که حال بهتری داشته باشید، سرحال و شاداب تر باشید و از آن لذت ببرید.

در واقع ورزش باید نوعی قدردانی و شادمانی از سلامت جسمی شما باشد نه وسیله ای برای اینکه خودتان را به استانداردهایی برسانید که در توانتان نیست. اگر با این دید به ورزش نگاه کنید که کاری برای خرسند تر کردن خودتان است، هرگز از انجام آن خسته نمی شوید و برای انجام دادن آن فشاری حس نمی کنید.

11. پوشش مناسب انتخاب کنید

گاهی اوقات وقتی با بخشی از بدنمان مشکل داریم، آگاهانه یا ناخودآگاه سعی می کنیم به شکل های مختلف آن را بپوشانیم تا از دید بقیه دور بماند. این بار موقع خرید لباس، به این فکر کنید که چه لباسی شما را خرسند تر می نماید؟ با بدن خود مثل یک اثر هنری ارزشمند رفتار کنید. برترین لباس ها را بپوشید و از پوشیدن لباس هایی که دوست دارید، نترسید. با پوشیدن لباس های خوب و دلخواه، به دیگران و خودتان این پیغام را منتقل می کنید که این بدن، برای من ارزشمند است.

12. با چاقی هراسی مقابله کنید

چاقی هراسی یا فت فوبیا به معنای ترس یا نفرت نسبت به چاق شدن، چاق بودن و افراد چاق است. داشتن اضافه وزن زیاد احتمال ابتلا به بسیاری از بیماری ها را افزایش می دهد. شما اگر در معرض چاقی قرار دارید باید کوشش کنید تا وزن خود را کاهش دهید. ولی نباید فراموش کنید که کاهش وزن یک شبه اتفاق نمی افتد. باید مدت های طولانی وقت خود را صرف ورزش، درمان و… کنید تا به وزن ایدئال خود برسید. ولی تا زمانی که به نتیجه برسید، مدت ها اضافه وزن خواهید داشت.

در این مدت نباید احساس بدی به بدن خود داشته باشید. بدن شما هر روز در حال تغییر است و قرار نیست اضافه وزنی که در چند سال ایجاد شده، یک شبه از بین برود. شکیبا باشید و مطمئن باشید که در طولانی مدت، نتیجه کوشش های خود را خواهید دید.

13. در مقابل آینه تمرین کنید

بعضی از افراد به علت نقص ها و مسائلی که در بدن خود دارند، از تماشا اندام خود فرار می نمایند. اما این نکته را نباید فراموش کنید که دوست داشتن بدنتان، یک شبه اتفاق نمی افتد. باید مدت های طولانی، تمرین روزانه داشته باشید. هر روز چند دقیقه ای را در مقابل آینه بایستید و بدن خود را مشاهده کنید.

تا زمانی که خودتان با بدنی که دارید احساس راحتی نکنید، نمی توانید حس خوبی به آن داشته باشید و این اعتمادبه نفس و حس خوب را به دیگران منتقل کنید. پس ابتدا سعی کنید بدن خود را بپیذیرید و از تماشا آن نگران و مضطرب نشوید.

جمع بندی

برای اینکه احساس مثبتی نسبت به اندام و بدن خود داشته باشید و رضایت از بدن را تجربه کنید، ابتدا باید خودتان یک حقیقت را بپیذیرید. بدن شما با تمام ویژگی ها، نقص ها و زیبایی ها، هویت شما را مشخص نمی نماید. بپذیرید که تمام مردم جهان، هرکدام نقصی در بدن دارند که بعضی از آن ها قابل مشاهده است و بعضی دیگر قابل تماشا نیست.

برای اینکه نسبت به بدن خود احساس مثبت داشته باشید ورزش کنید، دنبال حل مسائل زمینه ای باشید، استانداردهای خودتان را داشته باشید و زمانی که در توانتان نیست، سعی نکنید خودتان را به استانداردهای مشخص شده در جهانی امروز نزدیک کنید؛ استانداردهایی که شاید چند سال دیگر به کلی تغییر نمایند.

منبع: Mindbodygreen

منبع: دیجیکالا مگ
انتشار: 16 خرداد 1401 بروزرسانی: 16 خرداد 1401 گردآورنده: masuodsms.ir شناسه مطلب: 1923

به "رضایت از بدن؛ چگونه احساس بهتری نسبت به بدن خود داشته باشیم؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "رضایت از بدن؛ چگونه احساس بهتری نسبت به بدن خود داشته باشیم؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید