پیش شرطهای هادی العامری برای گفت وگوهای راهبردی با واشنگتن

به گزارش مجله پیامک مسعود، رئیس ائتلاف الفتح عراق خواستار مشخص یک جدول زمانی جهت خروج نظامیان آمریکایی از عراق قبل از آغاز دور سوم مذاکرات راهبردی بین بغداد و واشنگتن شد.

پیش شرطهای هادی العامری برای گفت وگوهای راهبردی با واشنگتن

به گزارش گروه بین الملل خبرنگاران، هادی العامری، رئیس ائتلاف الفتح عراق امروز (چهارشنبه 7 آوریل) خواستار تعیین یک جدول زمانی برای خروج نظامیان آمریکایی از این کشور، قبل از آغاز دور سوم مذاکرات راهبردی بین بغداد و واشنگتن شد.

رئیس ائتلاف الفتح با انتشار بیانیه ای گفت: خواستار تعیین جدول زمانی تعیین، با فاصله های زمانی کوتاه برای خروج نظامیان خارجی از عراق هستیم.

العامری اضافه نمود: خواستار بازگرداندن کنترل عراق بر آسمان کشور و همچنین پایگاه های هوایی در عین الاسد و حریر هستیم.

وی تأکید کرد: با دقت خروجی این دور از مذاکرات را پیگیری خواهد کرد و امید بسیاری به مذاکره کننده عراقی برای تحقق استقرار و ثبات امنیتی داریم.

انتظار می رود امروز (چهارشنبه) سومین دور از مذاکرات راهبردی عراق و آمریکا آغاز شود. قرار است در این دور از مذاکرات که از راه دور و از طریق ویدئوکنفرانس برگزار خواهد شد، مسائل امنیتی، مبارزه با تروریسم، اقتصاد، انرژی، مسائل سیاسی، همکاری در دو حوزه آموزش و فرهنگ مورد بحث و مصاحبه قرار گیرد.

این دور از مذاکرات درحالی قرار است بین بغداد و واشنگتن آغاز شود که درخواست های مجلس جهت تمرکز بر تعیین جدول زمانی برای خروج نظامیان خارجی از عراق افزایش یافته است.

فؤاد حسین وزیر خارجه عراق در سخنانی در خصوص گفت وگوهای راهبردی با آمریکا که امروز برگزار می شود، گفت: در این دور از مصاحبهها به دنبال تقویت همه جانبه روابط در زمینه مسائل مورد توجه دو کشور هستیم.

آنتونی بلینکن، وزیر خارجه آمریکا با انتشار توئیتی در حساب رسمی خود درباره آغاز ازسرگیری مذاکرات راهبردی عراق و آمریکا گفت: مشتاقانه منتظر مصاحبه با همتای عراقی خود، فؤاد حسین در چارچوب گفت وگوی راهبردی بین عراق و آمریکا هستم، در این مصاحبهها پیشرفت در همه حوزه ها، در مناسبات راهبردی مان را بررسی خواهیم کرد.

در همین رابطه کاطع الرکابی، عضو کمیسیون امنیت و دفاع مجلس عراق تأکید کرد: این سومین دور از مذاکراتی است که در مدت زمان کمتر از یک سال بین دو دولت عراق و آمریکا برگزار می شود.

الرکابی شرح داد: این دور از مذاکرات مسائل و موضوعات جدیدی را شامل نخواهد شد، بلکه در واقع تکمیل مذاکراتی است که از سال ها قبل در زمان دولت نوری المالکی آغاز شده بود و مقدمه ای است بر بنیان پایه و اساسی جدید که به مسئله خروج نظامیان آمریکایی از عراق بر اساس مصوبه 2020.1.5 مجلس می پردازد.

عضو کمیته امنیت و دفاع مجلس عراق گفت: نخست وزیر عراق کمیته ای به ریاست وزیر خارجه و با عضویت مشاور امنیت ملی، رئیس ستاد مشترک ارتش و مدیر دفتر نخست وزیری تشکیل داد که وظیفه آن تعیین جدول زمان بندی شده برای خروج نظامیان آمریکایی از عراق است.

وی خاطرنشان کرد: این کمیته طرف مذاکره کننده با آمریکایی ها درباره تعیین جدول زمانی خروج نظامیان این کشور از عراق می باشد و محور مذاکرات راهبردی بین دو دولت را تشکیل خواهد داد.

از سوی دیگر، مثنی امین، عضو کمیته روابط خارجی عراق در مجلس این کشور گفت: مذاکرات بین بغداد و واشنگتن بر اساس موضوعات توافق شده بین طرفین صورت می گیرد و هدف از آن پیگیری توافقنامه چارچوب راهبردی بین دو کشور به گونه ای است که منافع طرفین را تأمین کند.

وی شرح داد: نکات توافقنامه بین دو کشور بسیار زیاد، پیچیده و شاخه شاخه است و این دور از مذاکرات ابعاد و قضایای مختلفی و بالطبع اهداف متعددی را در بر می گیرد.

آمریکا به دنبال تضعیف نظامی عراق

از سوی دیگر، کمیسیون امنیت و دفاع مجلس عراق آمریکا را به سنگ اندازی در قراردادهای تسلیحاتی عراق با دیگر کشورها متهم کرد که تلاش می کند تا هرگونه قرارداد تسلیحاتی عراق را از طریق گفت وگوهای راهبردی که بین دو طرف برگزار می شود به شکست بکشاند.

کریم علیوی عضو کمیسیون امنیت و دفاع مجلس عراق در این باره گفت: ایالات متحده در تلاش است بندهایی را در گفت وگوی راهبردی با عراق وارد کند که در نتیجه آن عراق همچنان به تسلیحات آمریکایی وابسته باشد و برای برطرف کردن نیازهای تسلیحاتی خود به روسیه و چین نزدیک نشود.

این نماینده مجلس عراق پیامدهای وجود چنین رویکردی را برای ارتش عراق و نیروهای مسلح کشور خطرناک توصیف کرد.

+

منبع: خبرگزاری تسنیم
انتشار: 8 اردیبهشت 1400 بروزرسانی: 8 اردیبهشت 1400 گردآورنده: masuodsms.ir شناسه مطلب: 1445

به "پیش شرطهای هادی العامری برای گفت وگوهای راهبردی با واشنگتن" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "پیش شرطهای هادی العامری برای گفت وگوهای راهبردی با واشنگتن"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید