چطور قلیه ماهی با تن درست کنیم؟

به گزارش مجله پیامک مسعود، قلیه ماهی یکی از غذاهای معروف جنوب ایران است که در خوزستان، بوشهر، هرمزگان و جنوب بلوچستان پخته می گردد. این غذا در واقع نوعی خورش ماهی است که با ترکیبی از سبزی مخصوص، تمر هندی و ادویه های جنوبی تهیه و در کنار برنج سرو می گردد. سبزی قلیه ماهی شامل گشنیز و شنبلیله است. نسبت استفاده از این سبزی ها باید درست رعایت گردد تا طعم خورش به تلخی نرود. یکی دیگر از مواد مهم این خورش تمرهندی است که اگر تازه و ملس باشد طعم بهتری به ماهی می دهد. در انتخاب ماهی برای این خورش دست شما باز است؛ می توانید از ماهی شیر، ماهی سنگسر، ماهی هامور، ماهی زبیدی و چند نوع ماهی دیگر بهره ببرید. اما نکته ای که طرز تهیه قلیه ماهی جنوبی را کمی سخت می نماید پاک کردن و طبخ صحیح ماهی تازه است. برای حل این مشکل می توانید به جای ماهی تازه از کنسرو ماهی تن بهره ببرید. از این رو در این قسمت از آموزش آشپزی تصویری خبرنگاران مگ، طرز تهیه قلیه ماهی با تن ماهی را آموزش می دهیم که هم ساده تر است و هم نظر افرادی را که به ماهی علاقه ندارند و فقط تن ماهی می خورند، جلب می نماید.

چطور قلیه ماهی با تن درست کنیم؟

مواد لازم برای قلیه ماهی با تن

  • کنسرو تن ماهی: 2 عدد
  • گشنیز: 30 گرم
  • شنبلیله: 50 گرم
  • تمر هندی: 150 گرم
  • پیاز بزرگ: 1 عدد
  • سیر: 1 حبه
  • رب گوجه فرنگی: 1 قاشق غذاخوری
  • نمک، فلفل سیاه، فلفل قرمز و زرچوبه به میزان لازم

طرز تهیه قلیه ماهی جنوبی

1.

سبزی قلیه ماهی را با استفاده از کمی روغن داخل تابه تفت دهید تا زمانی که آب آن تبخیر گردد.

2.

وقتی رنگ سبزی ها تغییر کرد، آن ها را از تابه خارج کنید و کنار بگذارید.

3.

پیاز را به صورت ریز رنده یا خرد کنید و روی حرارت قرار دهید. پس از این که آب آن تبخیر شد به تابه روغن اضافه کنید و کمی تفت دهید تا طلایی گردد. سپس سیر له شده را اضافه کنید و کمی تفت دهید.

4.

لازم نیست سیر زیاد تفت بخورد؛ بعد از این که بوی آن بلند شد، رب را به همراه نمک، فلفل سیاه، فلفل قرمز و زردچوبه اضافه کنید.

5.

تمر هندی را در 2 پیمانه آب جوش حل و بعد از صافی رد کنید تا هسته ها و پوست آن جدا گردد.

6.

آب تمر هندی را به مخلوط سیر، پیاز و ادویه اضافه کنید.

7.

بعد از این که تمر هندی با مواد دیگر مخلوط شد، سبزی سرخ شده را به آن اضافه کنید. به میزانی که دوست دارید آب جوش به خورش بیفزایید تا جایی که به غلظت دلخواه شما برسد. در این مرحله باید نمک خورش را هم اضافه کنید.

8.

بعد از این که سبزی ها یک ساعت با حرارت ملایم پخت و جا افتاد، کنسروهای ماهی تن را که از قبل جوشانده اید، باز و به خورش اضافه کنید. 15 دقیقه بعد از اضافه کردن تن ماهی، خورش آماده است.

دستور پخت و عکس: مریم ابراهیمی

منبع: دیجیکالا مگ
انتشار: 12 بهمن 1399 بروزرسانی: 12 بهمن 1399 گردآورنده: masuodsms.ir شناسه مطلب: 653

به "چطور قلیه ماهی با تن درست کنیم؟" امتیاز دهید

5 کاربر به "چطور قلیه ماهی با تن درست کنیم؟" امتیاز داده اند | 4.4 از 5
امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "چطور قلیه ماهی با تن درست کنیم؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید